Select Menu


Όπως λέει και ένα παλιό ρητό «δεν μπορείς να κάνεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις και μερικά αυγά». Στην περίπτωση μας αυτά τα αυγά είναι χρυσά. Είναι αυγά φιδιού. Επωάζονται τεχνητά για χρόνια και χρειάζονται μια γερή κρίση για να σπάσουν πρώτα το τσόφλι τους και μετά ένα κάρο κεφάλια. Και στο τέλος μας σερβίρονται κρύα για να φάμε την δηλητηριώδη ομελέτα της νέας μεταπολίτευσης.

Έτσι λοιπόν, οι μεγάλοι μάγειρες της κοινής γνώμης, τα μίντια, ανακάλυψαν το Grexit και μας το σερβίρουν στο δορυφορικό πιάτο για να φάμε όλο το δηλητηριώδες φαΐ της ανέχειας, της ληστείας των λαών και της φτωχοποίησης.

Το αντιμνημονιακό μπλοκ όμως, έφυγε από την εξουσία και στην θέση του ήρθε η συν-κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τώρα πρέπει να απαιτήσουν ανυποχώρητα μαζί τον λογιστικό έλεγχο όλων των κομμάτων… Αρχίζοντας από αυτά που είχαν τη μεγαλύτερη μερίδα στην πίτα της κρατικής χρηματοδότησης.

Αυτό που συμβαίνει τώρα διαχωρίζει τα εγκλήματα σε δύο κατηγορίες: τα εγκλήματα του λευκού κολάρου που είναι προνόμιο των ελίτ και τα εγκλήματα του μπλε κολάρου σαν αυτά των εξτρεμιστών. Θα θυσιάσουν τους λαγούς για να φανούν εξαγνισμένοι και καθαροί;; Η θα προχωρήσουν στην ουσία;;;

Σε κάθε περίπτωση μην χάνετε τη στόχο-προσήλωση. Οι εξτρεμιστές είναι παράπλευροι, πολύ υπαρκτοί μα παράπλευροι και συχνά τεχνητοί κίνδυνοι. Ο βασικός εχθρός είναι οι διεφθαρμένες ελίτ αυτής της χώρας. Οι εξτρεμιστές είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι και φανατικοί των ελίτ.
Είναι απίστευτη η βρωμιά σε αυτή τη χώρα. Πολιτικοί, αστυνομία, δικαστικοί, εφοριακοί, ιατροί που όλοι τα παίρνουν.

Κυκλώματα σωματεμπορίας. Μαύρο χρήμα εκατοντάδων δις που συνεχίζει να κινείται διαμέσου των ελληνικών τραπεζών που εμείς «ανακεφαλαιώνουμε» με το αίμα μας…!!!


Τέσσερις είναι οι κυρίες αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα σ’ αυτό το σημείο με σειρά βαρύτητας.

1. η κακοδιαχείριση των συνταξιοδοτικών ταμείων
2 η κακοδιαχείριση του αναπτυξιακού πυλώνα της οικονομίας
3. η φοροδιαφυγή
4 η χρηματοδότηση των τραπεζών με €243 δισεκατομμύρια

Το σημερινό χρέος της Ελλάδος είναι σχεδόν 1 τρις€!


Με απλά λόγια τα ταμεία που έπρεπε να είναι αυτοχρηματοδοτούμενα από τις εισφορές των εργαζομένων και τις επενδύσεις τους, δεν είχαν και δεν έχουν τους πόρους να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους – συντάξεις, ιατρική περίθαλψη κτλ. Έτσι το κράτος αναγκάστηκε να τα χρηματοδοτήσει. Το 2009 το ποσό της χρηματοδότησης ήταν 30% του προϋπολογισμού.
Το παράδοξο είναι ότι φτάσαμε στο σημείο όπου το Έλλειμμα των ταμείων είναι μεγαλύτερο από τους τόκους !!!

Ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος στις 12/09/2012, προς τιμήν του, μίλησε δημόσια για τις εγγυήσεις με 203 δις ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, που έλαβαν οι Τράπεζες και για τα 93 δις που υπεξαιρέθηκαν!!! Να σας το θυμίσω για όσους δεν θυμούνται !!!

Φτάνουμε λοιπόν σήμερα 09/04/2015 αναμένοντας ακόμα μια φορά και μάλιστα από μια κυβέρνηση της Αριστεράς σε συνδυασμό με την συν-κυβέρνηση, δηλαδή τους ΑΝΕΛ και μιλώ και για τους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο, να αναλάβουν πρωτοβουλία και να σπάσουν επιτέλους αυγά για να κάνουμε εκείνη την γαμ@-ομελέτα !!! Άντε επειδή είναι Πάσχα να τα τσουγκρίσουν έστω…θα είναι μια καλή αρχή που θα έχει την στήριξη όλων όσων είναι ενήμεροι για τα θέματα αυτά…..
Περιμένω λοιπόν με υπομονή, η οποία ωστόσο εξαντλείται, μιας και ο χρόνος περνάει και δουλειά από όσον βλέπω επί της ουσίας, δεν γίνετε, να πάρουμε το αποτέλεσμα που απαιτεί η περίσταση, η χώρα, ο λαός που σας ψήφισε, οι πτωχευμένοι πλέον Έλληνες και οι επόμενες γενεές Ελλήνων, χωρίς την επαιτεία ενός ολόκληρου λαού που τιμωρήθηκε άδικα, πλήρωσε άδικα με θυσίες και αίμα την διάσωση των Γερμανικών και των Γαλλικών Τραπεζών !!!

Ένας στόχος χωρίς σχέδιο είναι απλά μια ευχή!!!

Γεώργιος Κοντός

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top