Select Menu


Τρεις μήνες μετά τις εκλογές που ανέδειξαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων -και με τις διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται-, είναι πια φανερό πως, αν προκύψει συμφωνία με τους «εταίρους», θα είναι σε βάρος της χώρας και των πολιτών.

Αν πιστέψουμε τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου -και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην τα πιστέψουμε γιατί κανείς δεν τα διέψευσε-, οι «εταίροι» αθετούν τις συμφωνίες που κάνουν με την ελληνική αντιπροσωπεία και εκβιάζουν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σπρώχνει την Ελλάδα στον δρόμο της λιτότητας και της καταστροφής, πιέζοντας για ένα νέο Μνημόνιο.

Εντός της ευρωζώνης, η μόνη επιλογή είναι η λιτότητα και τα Μνημόνια.

Αυτό είναι κάτι που οι Έλληνες το γνώριζαν ήδη. Άλλωστε, αυτός είναι ο λόγος που ψήφισαν μια νέα κυβέρνηση τον περασμένο Ιανουάριο.

Η νέα κυβέρνηση είναι αδύνατον να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να πάει σε δημοψήφισμα. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως, αν οδηγηθεί σε ρήξη, θα αποφασίσουν οι πολίτες με δημοψήφισμα.

Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και οι πολίτες να αναλάβουν τις δικές τους.

Εμείς θα δώσουμε τη λύση στο πρόβλημα της χώρας μας.

Και θα αναλάβουμε την ευθύνη της επιλογής μας. Κάποτε θα πρέπει να το κάνουμε.

Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση -η Γερμανία δηλαδή- δεν κάνει πίσω, οι Έλληνες θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην παραμονή στην ευρωζώνη και την έξοδο από το ευρώ.

Οι Έλληνες θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στα Μνημόνια και σε έναν άλλο δρόμο.

Η επιλογή θα πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους.

Κάνουμε την επιλογή μας και αναλαμβάνουμε την ευθύνη της επιλογής μας.

Αυτός είναι ο δρόμος της δημοκρατίας.

Πιτσιρίκος

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top