Select Menu


Λοιπον, ψοφοδεείς λακεδες της Μέρκελ και δεκανικια της διαπλοκής που παριστάνετε τους Πολιτικούς και τους Οπίνιον Μεϊκερς (sic), όσο και να σας στραβώνουν τα 500ευρα , η Ιστορία είναι εδω η ατίμη και θα σας την τρίβουμε στη μούρη

Ναι λοιπόν υπήρξε Ελληνας Πρωθυπουργός που αυτοκτόνησε παρά να μεινει στα τεφτέρια των Αιώνων ότι Ελληνας Αρχηγός Κράτους έβαλε την υπογραφή του στην παράδοση του γένους. Δεν παρεδoθη ποτέ !

Αυτοκτόνησε και έσωσε την Τιμή της Ελλάδας κι ολοκληρης της Ευρώπης.

Και μάλιστα ήταν Πρωθυπουργός από "τύχη".

Αν δεν πέθαινε ο Ιωαννης Μεταξάς, δεν θα τον γνώριζε κανείς.


Αν υπεγραφε το Γερμανικό "μνημόνιο" δεν θα μπορούσε να του προσάψει κανείς κάτι, πολέμησε την μεγαλύτερη πολεμική δύναμη του κόσμου κι έχασε στην Μάχη των οχυρών, ήταν απλά διορισμένος και προσωρινός και θα εσωζε "μισθους και συντάξεις" μια "αξιοπρεπείς παράδοση" που ίσως να μας γλίτωνε και από το λιμό, όπως έπραξε κι η επιτήδειος ουδέτερη Τουρκία .

Αλλά δεν τους έκανε την χάρη. Πηρε την θέση του δικαίου κι οχι της Ισχύος, όταν ολος κοσμός υποκλινόνταν στα Γερμανικα Παντσερ κι η ίδια η Μεγαλη Βρετανία ήταν αδύναμη κι αμυνόμενη.

Η δικαίωση ήρθε τεσσερις Ανοίξεις αργότερα στις 2 Μαΐου 1945 όταν ο Στρατηγός Helmuth Weidling, Διοικητής του Βερολίνου, υπογράφει την παράδοση της πόλης στον Σοβιετικό Στρατηγό Vasily Chuikov.

Την εποχή του διορισμού του ήταν εκτός πολιτικής σκηνής, πλην όμως η ακεραιότητα του χαρακτήρα του, η προσωπικότητά του και το ήθος του, για τα οποία έχαιρε μεγάλης εκτίμησης απ΄ όλες τις πολιτικές παρατάξεις, συνέβαλαν ιδιαίτερα στην επιλογή και προτίμησή του από τους πρωτοκλασάτους του Ι. Μεταξά. (wiki)
74 χρονια από την Γερμανική Εισβολή λοιπόν από τις 6 Απριλίου 1941 τις 5:12 π.μ. όταν γερμανικές, ιταλικές και ουγγρικές στρατιωτικές δυνάμεις επιτίθενται κατά της Γιουγκοσλαβίας, ενώ τρία λεπτά αργότερα αρχίζει η γερμανική επίθεση εναντίον της χώρας μας στο μέτωπο Ανατολικής Μακεδονίας (Γραμμή Μεταξά) και Θράκης, μετά την επίδοση τελεσιγράφου από τους Γερμανούς στον πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή.

Ετσι γράφεται η Ιστορία, οχι με αυτούς που για την "σταθερότητα" και την ασφάλεια της καρέκλας τους ξεπουλάνε τον λαό με το αζημίωτο, αλλά με αυτούς που τολμούν και πιστεύουν στην Ελληνικη αξία της Ευρώπης, του Ανθρωπισμού κι όχι των Αγορων.

Αυγερινός Χατζηχρυσός
twitter @avgerinosx

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top