Select Menu


Μπορούμε  να πανηγυρίσουμε με την καρδιά μας την επιτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα να ξανασώσει τους Ευρωπαίους Δανειστές και Τραπεζίτες !

Περιληπτικά:

1.Υποσχέθηκε να απορρυθμίσει περισότερο τις εργασιακές σχέσεις, να ενοποιήσει τα ασφαλιστικά ταμεία με αποτέλεσμα την συρίκνωση των συντάξεων, και να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις !

2.Να οργανωθούν ομάδες χαφιέδων για την πάταξη του τυροπιτά που φοροδιαφεύγει, και την Δημοσιονομική Επιτροπεία για τον απόλυτο έλεγχο των Οικονομικών προς όφελος των δανειστών!

3. Ο έλεγχος των οικονομικών μας ξεκινά την Τετάρτη στις Βρυξέλες, αλλά όποτε θέλει η τρόικα θα μπορεί να έρχεται στην Αθήνα για τα περαιτέρω !

4. Οι δανειστές, θα επιλύσουν το πρόβλημα χρηματοδότησης , αλλά ο Ντάισεμπλουμ δήλωσε πως δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα αν δεν κλείσουν οριστικά οι συμφωνίες !

Τελικά η αριστερή κυβέρνηση δέχτηκε να έρθουν για έλεγχο και τα τεχνικά κλιμάκια της τρόϊκας. Να δούμε τώρα πως θα τα ονομάσουν αυτά τα κλιμάκια. Γιατί, μετά την πλήρη μνημονιακή κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνο που έχει μόνο ενδιαφέρον είναι οι ονομασίες που θα δίνονται.

Για να λέμε όμως την αλήθεια, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δύο επιλογές:

Η μία ήταν η κάθετη ρήξη. Μονομερές κούρεμα του χρέους, σχίσμο του μνημονίου και ό,τι ήθελε προκύψει.

Η άλλη ήταν να ολοκληρώσει το δεύτερο μνημόνιο που άφησαν στη μέση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να αξιολογηθεί από την τρόϊκα και μετά να προχωρήσει σε νέα δανειακή συμφωνία (νέο μνημόνιο).

Ο καθένας μας μπορεί να διαλέξει τη λύση που επιθυμεί.

Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξελέγη με την πρώτη επιλογή, τελικά ακολουθεί τη δεύτερη, προσπαθώντας απλά να της αλλάξει όνομα.

Και πάλι ο καθένας μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί με τον νέο ΣΥΡΙΖΑ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top