Select Menu


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η 25η Ιανουαρίου 2015, σήμανε το τέλος των φαύλων Μνημονιακών κυβερνήσεων. Ο ελληνικός λαός έστειλε στον αγύριστο τους βιαστές του, τους δολοφόνους των ονείρων του, όλους εκείνους που συνέπραξαν στην φτωχοποίησή του. Όλους εκείνους καθώς και τους συνεργάτες τους που δημιούργησαν μια ανθρωπιστική κρίση, χειρότερη εκείνης των χρόνων της Κατοχής. Όταν οι αυτοκτονίες, τα συσσίτια απόρων, οι άστεγοι, τα παιδιά που λιποθυμούν από υποσιτισμό στα σχολεία κ.α. βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Την 25η Ιανουαρίου 2015, ο ελληνικός λαός καταψήφισε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα δεκανίκια τους, τη ΔΗΜΑΡ και το ΛΑΟΣ. Έδωσε σχεδόν πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ της ριζοσπαστικής αριστεράς. Ο οποίος στην διερευνητική εντολή, συμφώνησε με τους “Ανεξάρτητους Έλληνες” της πατριωτικής δεξιάς στο σχηματισμό κυβέρνησης. Δυο κόμματα με εκ διαμέτρου αντίθετη ιδεολογία, που όμως τους ένωνε η αντιμνημονιακή τους πολιτική. Που συμφώνησαν να συνυπάρξουν προς όφελος της Πατρίδος. Που προφανώς θεώρησαν πως μπορούσαν να βάλουν στην άκρη, Εθνοκτόνες αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ και που για τους ΑΝΕΛ αποτελούν “κόκκινες γραμμές”. Από τις οποίες εάν έχουν οι ΑΝΕΛ την παραμικρή απόκλιση, μακροπρόθεσμα θα ακολουθήσουν την πορεία της ΔΗΜΑΡ και του ΛΑΟΣ. Και μια από τις “κόκκινες γραμμές” των ΑΝΕΛ είναι το ζήτημα της αθρόας λαθρομετανάστευσης στην Πατρίδα μας και η πολιτική διαχείριση αυτού του Εθνικού θέματος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστόν τοις πάσι πως υπάρχουν λογικές απόψεις, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και αλαζονικές ακραίες αντιλήψεις που δεν αντιλαμβάνονται αυτοί που τις εκφράζουν πως είναι ικανοί να τινάξουν τα πάντα στο αέρα με αυτές τις ακραίες συμπεριφορές.

Όπως επί παραδείγματι, ο επιπόλαιος χειρισμός σε ακατάλληλη πολιτική ώρα, του ζητήματος της λαθρομετανάστευσης από την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, που έκανε άνω – κάτω την κυβέρνηση και δημιούργησε τεράστιο προβληματισμό στην ελληνική κοινωνία. Η επιλογή του προσώπου της λαθρολάγνου Χριστοδουλοπούλου για το συγκεκριμένο νεοσύστατο υπουργείο, ήταν μια τουλάχιστον κακή επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. Και από τη στιγμή, που ακόμη δεν έχει ορκιστεί αναμένοντας την τροποποίηση του Νόμου, μέσω του νομοσχέδιου της ανθρωπιστικής κρίσης που θα αφορά το συγκεκριμένο υπουργείο και τις αρμοδιότητές του. Έτσι, είναι άστοχη ακόμη και η δήλωσή της για το επίμαχο έγγραφο, που ήθελε η διαταγή για τους μετανάστες να εκδόθηκε κατόπιν παρέμβασης συνεργάτιδάς της: «Δεν μπορεί να είναι βάσιμος ο ισχυρισμός ότι ένας υποστράτηγος της Αστυνομίας βγάζει διαταγή κατόπιν προφορικής υπαγόρευσης συνεργάτη μου, χωρίς να την περνάει από την ιεραρχία της Αστυνομίας. Αυτό είναι αν όχι παράδοξο, τουλάχιστον παράλογο». Και μπορεί στις πρόσφατες κρίσεις των αξιωματικών της Αστυνομίας, να αποστρατεύτηκε ο υποστράτηγος της ΕΛΑΣ Γεώργιος Νίτσας που υπέγραψε το περιβόητο έγγραφο για τους μετανάστες, όμως η κα Χριστοδουλοπούλου παραμένει στη θέση της. Και να θυμίσουμε, πως η εν λόγω υπουργός, υπήρξε κατά το παρελθόν συνήγορος υπεράσπισης καταδικασμένων τρομοκρατών!!

Ωστόσο, για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, τεράστια ευθύνη φέρει και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο οποίος μπορεί να μιλάει για προβοκάτσια που έγινε κατά της κυβέρνησης από τη ΝΔ, αλλά δεν έδωσε μια λογική εξήγηση για το κλείσιμο του Κέντρου Κράτησης λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα και την μεταφορά των “ενοίκων του” στο Κέντρο της Αθήνας για να “προαυλίζονται” ελεύθεροι στην Ομόνοια, με όλα τα επακόλουθα ανοικτά. Και από την άλλη μεριά, βεβαίως δεν πείθει η κα Χριστοδουλοπούλου, όταν ισχυρίζεται πως ανέλαβαν τη φιλοξενία τους Μεταναστευτικές Οργανώσεις ομοεθνών τους. Αυτόν τον ισχυρισμό να μας τον αποδείξει η κ. υπουργός στην πράξη.

Ας καταλάβει επιτέλους, η νέα ελληνική κυβέρνηση πως με ημίμετρα – που εφάρμοσαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις – δεν λύνεται το μεγάλο αυτό Εθνικό πρόβλημα. Η λύση ακούει μόνο στο όνομα: Κατάργηση της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ». Μιας συνθήκης που μετάτρεψε την Ελλάδα σε χώρα εισόδου και τελικά παραμονής όλων των λαθρομεταναστών!!

Οσονούπω, αυτή η αστοχία της κυβέρνησης ακολούθησε μιας άλλης αστοχίας. Της χορήγησης τροφείου ύψους 6 ευρώ την ημέρα σε εργαζόμενους της ΔΕΗ, που υπέγραψε η σκληρή ΓΕΝΟΠ με τη διοίκηση της ΔΕΗ. Τι και αν οδηγήθηκε σε παραίτηση ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, μετά την παραπομπή του για κακούργημα , όπως αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, για παράνομες αυξήσεις που δόθηκαν σε 19 διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού κατά την διετία 2010-2012. Ο λαός μας αντιλαμβάνεται πως εξακολουθεί να ισχύει ο “άτυπος νόμος” του ισχυρού εις βάρος του αδύνατου. Σε μια εποχή που ο λαός πένεται και δυστυχεί.

Ο υπογράφων έχει αναφερθεί πολλές φορές πως αυτή η νέα συγκυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει, μόνο εάν τα δυο κόμματα που την αποτελούν επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσεως που προξένησε η τυφλή υποταγή των προηγούμενων κυβερνήσεων στα Μνημόνια μέσω ουσιαστικής διαπραγμάτευσης με τους “εταίρους” μας, στη βάση της πολιτικής που προεκλογικά είχαν εξαγγείλει. Ο υπογράφων έχει επίσης, αναφερθεί πως η τετράμηνη παράταση του προγράμματος, ήταν επιτυχία αυτής της κυβέρνησης. Βεβαίως, δεν ήταν ούτε σκίσιμο των Μνημονίων, ούτε κατάργηση αυτών με ένα άρθρο. Γιατί, θα έπρεπε να είναι κάποιος αιθεροβάμων εάν πίστευε πως μπορούσαν ποτέ να υλοποιηθούν τέτοιες προεκλογικές ακρότητες από μια χώρα που η κυβέρνησή της (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) θέλει να μείνει στο ευρώ και στην ευρωζώνη. Με αυτήν την λογική η τετράμηνη συμφωνία ήταν μια καλή συμφωνία για την ελληνική κοινωνία.

Συνεπώς, πολιτικές αστοχίες σαν τις παραπάνω που έχουν θύμα για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό, δεν μπορεί να συνεχιστούν. Ο λαός δεν θα δείχνει επ΄ αόριστον ανοχή στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτή η ανοχή, πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα μπορεί να εξατμιστεί, με τέτοιου είδους πολιτικές αστοχίες!!


egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top