Select Menu

Δεν ξέρω αν θα γελάνε ή θα κλαίνε οι μελλοντικές γενιές μαζί μας, όπως πχ με την απόφαση του ειδικού δικαστηρίου για τον Παπακωνσταντίνου, ο οποίος όχι μόνο έβγαλε από την λίστα Λαγκάρντ τους συγγενείς του, αλλά και δεν έκανε τίποτα ώστε η χρεοκοπημένη οικονομία μας να εισπράξει κάτι από τους συμμετέχοντες στην λίστα.

Την ίδια στιγμή επεβλήθη πρόστιμο 5000χιλ ευρώ σε άνεργη γιατί πουλούσε κουλούρια χωρίς άδεια στην πλατεία της Νέας Σμύρνης …
Η ασυλία της οικονομικής και κυβερνητικής νομενκλατούρας που διαχρονικά κυβερνά τον τόπο, και οι σχέσεις …στοργής με την ουσιαστικά ανύπαρκτη δικαιοσύνη, είναι πλέον τόσο ξεκάθαρη που ακόμα και ένας –πολιτικά- τυφλός θα μπορούσε να την δει.

Η νέα κυβέρνηση προς το παρόν φαίνεται ανήμπορη να αντιδράσει, και έχω την αίσθηση ότι είναι ακόμα ένας τομέας για τον οποίο πολύ απλά δεν είχαν κανένα σχέδιο.

Και αυτό είναι πραγματικά παράδοξο γιατί γνωρίζουν τις παθογένειες του συστήματος, καθώς επίσης και ότι δεν θα μπορέσουν να εφαρμόσουν ένα διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης σε αυτό το δικονομικό και συνταγματικό περιβάλλον.

Τι περιμένουν άραγε και δεν αντιδρούν, μόνο οι ίδιοι το γνωρίζουν.

Πολλά θα μπορούσαν να κάνουν, χωρίς δημοσιονομικό κόστος παρά μόνο πολιτικό.

Για να αλλάξει κάτι σε αυτό τον τόπο, πρέπει να υπάρξουν συγκρούσεις με νοοτροπίες και κατεστημένα.

Και προπαντός να μπουν κάποιοι κανόνες που θα διασφαλίζουν την ισονομία και την δημοκρατία.

Αλήθεια, πόσο είναι το ποσοστό των δικαστικών που έχουν διορίσει στο δικαστικό σώμα τα παιδιά τους ή άλλους συγγενείς;
jungle report

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top