Select Menu


Μαθαίνουμε από τους Financial Times (από Ελληνικό μέσο ενημέρωσης ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση) ότι:
  • Την Τρίτη ζητήθηκε από τους υπαλλήλους στη δημόσια υγεία να παραδώσουν € 50 εκατ. από τα αποθεματικά για την καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ιατρικό προσωπικό.
  • Νωρίτερα αυτό το μήνα κατασχέθηκαν απροσδόκητα περίπου € 150 εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό που προορίζονταν για προμήθειες ιατροφαρμακευτικού υλικού, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου υγείας.
Εδώ η ίδια πηγή μας αναφέρει τη δήλωση αξιωματούχου, ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας μετά από 4 χρόνια περικοπών βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση λόγω έλλειψης πόρων αλλά αυτά τα δύο μέτρα είναι ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ.
  • Αφαιρέθηκαν περίπου € 300 εκατομ. ευρωπαϊκών επιδοτήσεων προς τους αγρότες για να καλυφθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων …(ο κομματικός στρατός προηγείται)
  • Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει μαζέψει πάνω από € 600 εκατομμύρια σε μετρητά από κρατικές επιχειρήσεις, …Μετρό της Αθήνας, …ΔΕΗ, … ΔΕΥΑΠ Αθήνας.
Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση στο προσεχές μέλλον έχει ακόμα να πληρώσει (μεταξύ άλλων):
  • 1.7 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα σε συντάξεις και μισθούς
  • 450 εκ. ευρώ στο ΔΝΤ [9 Απριλίου]
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κυβέρνηση και αξιωματούχοι της ευρωζώνης πιστεύουν ότι η Αθήνα δεν έχει τους πόρους να ανταπεξέλθει και στα δύο.

Η κυβέρνηση υποσχέθηκε να παραδώσει μέχρι τη Δευτέρα μία λίστα με μεταρρυθμίσεις (οι μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη που μας λένε) αλλά οι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι θα πρέπει να περάσει πρώτα από την έγκριση των εποπτικών αρχών πριν γίνει κάποια πρόοδος με μία νέα συμφωνία χρηματοδότησης από τις αρχές τις ευρωζώνης.

Κάποια στιγμή το παραμύθι θα τελειώσει ..

Φαίη/Αβέρωφ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top