Select Menu


Την ώρα που οι εθνοκτόνοι Βενιζέλος - Σαμαράς, ζητούσαν ολοένα περισσότερες θυσίες από τον χειμαζόμενο Ελληνικό λαό και απηύθυναν… έκκληση για επιστροφή των καταθέσεων από ξένες χώρες, οι ίδιοι έστελναν εμβάσματα εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ακρόπολη και όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο πρώην πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός του εταίρος συμπεριλαμβάνονται στην λίστα με τους 174 βουλευτές που φυγάδευσαν πολύτιμο συνάλλαγμα σε ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Οι ίδιοι όταν ξέσπασε το σκάνδαλο στις αρχές του 2013, όχι μόνο προσπάθησαν να αποσιωπήσουν το γεγονός, μέσω συμφωνιών που έκαναν με τους βαρόνους των μίντια, αλλά έσπευσαν να δικαιολογηθούν, λέγοντας πως τα χρήματα που εξήγαν ήταν καθ’ όλα νόμιμα, αφού τα είχαν δηλώσει στο «πόθεν έσχες» τους.


Προφανώς, νόμιζαν ότι απευθύνονται σε «κουτόφραγκους» και όχι στους Έλληνες πολίτες που παρά την προσπάθεια εκφοβισμού τους με τις καμπάνιες κατατρομοκράτησής τους (Grexit, έλλειψη χρημάτων ακόμη και για την αγορά χαρτιού υγείας κ.λπ.), δεν πτοήθηκαν ούτε παραπλανήθηκαν και μαύρισαν στις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου, τους δυο κατ’ εξοχήν εντολοδόχους των διεθνών τοκογλύφων.

Ο μεν Σαμαράς έστειλε 285.467 ευρώ σε τράπεζα των Βρυξελλών, ο δε Βενιζέλος κατέθεσε σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού (μέσω συστημικών Ελληνικών τραπεζών), πάνω από 3 εκατ. ευρώ. Οι πολιτικοί που εξαθλίωσαν, μέσω του μνημονίου, την μεσαία τάξη, οδηγώντας την στο κοινωνικό περιθώριο και τον αποκλεισμό, υποκριτικά φερόμενοι έβγαζαν χρήματα έξω από την χώρα, προφανώς φοβούμενοι οικονομικό κραχ.


Την ίδια ώρα, μάλιστα, νομοθετούσαν ότι για χρέη άνω των 5000 ευρώ, ο υπόχρεος που μπορεί να είχε χάσει, λόγω της κρίσης, την εργασία του, το κατάστημά του, ακόμη και το σπίτι του, βρισκόταν ένα μόλις βήμα πριν την φυλάκισή του, αν δεν αποπλήρωνε με δυσβάσταχτους όρους, την οφειλή του. 

Είναι καιρός να μάθει ο ελληνικός λαός ποιοι του ζητούσαν να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι, την ώρα που οι ίδιοι έβγαζαν στο εξωτερικό εκατομμύρια ευρώ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top