Select Menu



Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται στη Βουλή εκδήλωση με αφορμή τη χθεσινή ημέρα της Γυναίκας, κατά την οποία τιμώνται οι κάθε είδους αγωνιζόμενες γυναίκες: Οι γυναίκες της Αντίστασης, των αγώνων της Μεταπολίτευσης και των συγχρόνων αγώνων.

Πριν λίγο τον λόγο έλαβε δικηγόρος, η οποία συμμετείχε ενεργά και εθελοντικά στη διοργάνωση της ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης, και την οποία ευχαρίστησε προσωπικά η κ. Κωνσταντοπούλου. Επισήμανε πράγματα - και όχι μόνο εκείνη - σχετικά με την Οικονομική Κρίση και την Γυναίκα, και πιο συγκεκριμένα την ανεργία που "χτυπά" περισσότερο το γυναικείο φύλο σε μακροχρόνιο επίπεδο. Έκανε όμως αναφορά και στις γενικότερες κοινωνικές επιπτώσεις της Οικονομικής Κρίσης, οι οποίες -όπως είπε- δεν έχουν αποτιμηθεί ακόμα. Στην εκδήλωση παρευρίσκεται κατόπιν πρόσκλησης αντιπροσωπεία των Αγωνιζομένων Καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, εκ μέρους των οποίων ανέβηκε πριν λίγο στο βήμα της βουλής η Δήμητρα Μανώλη.


Στο βήμα ανέβηκε και η κ. Βούλτεψη καθώς εκείνη όρισε ως εκπρόσωπος για τη συγκεκριμένη εκδήλωση η Ν.Δ. Να υπενθυμίσουμε πως η κ. Βούλτεψη είχε αναφέρει πέρυσι μετά από έναν από τους ξυλοδαρμούς των Αγωνιζομένων Καθαριστριών από τα ΜΑΤ, πως είναι "ύβρις" να σχολούμαστε τόσο με τις καθαρίστριες. Απόψε, στο πλαίσιο της ομιλίας της, δήλωσε πως πολλές φορές την έχουν καλέσει για να μιλήσει για την Γυναίκα και την Κρίση, αλλά δεν μπορεί να μιλήσει για έναν τέτοιο συσχετισμό, γιατί στην Κρίση οι άνδρες χάνουν τη δουλειά τους και για τους άνδρες η δουλειά είναι... τα πάντα. Υποτίθεται ότι έχουν γίνει αγώνες για να αλλάξουν αυτά τα στερότυπα, η κ. Βούλτεψη, όμως, πλήρως στο... πνεύμα της ημέρας, έκρινε να υιοθετήσει αυτή την άποψη. Είχε όμως "ξεσηκώσει" αρκετούς και αρκετές συγγραφείς, από τον Πλούταρχο και την Βιρτζίνια Γουλφ και έτσι "έσωσε" κάπως την ομιλία!

Ας επιστρέψουμε στα σημαντικά όμως: Και το σημαντικό δεν είναι άλλο από το ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίσημα μια τέτοια εκδήλωση, από την ίδια την Ελληνική Βουλή και μέσα στον ίδιο το χώρο του Κοινοβουλίου, μια εκδήλωση δηλαδή στο πλαίσιο της οποίας ακούγονται ΟΛΕΣ οι απόψεις και φωνές, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του αγωνιστικού και δυναμικού χαρακτήρα της κοινωνίας, και όχι μόνο τυπικοί ή άλλοι έπαινοι. Πέρυσι, είχε πραγματοποιηθεί ανάλογη εκδήλωση στο κατειλημμένο αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, στη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν εξαιρετικές ομιλίες . Ανάμεσα στις ομιλήτριες ήταν και η ψυχίατρος Κατερίνας Μάτσα, διευθύντρια του 18 Άνω, η οποία είχε δώσει μια εξαιρετική ομιλία σχετικά με το κοινωνικό φύλο και το πώς έχει χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο των ολοκληρωτικών εργασιακών συστημάτων. Έκανε ειδική αναφορά στις Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες του ΥΠ. ΟΙΚ. Ήταν η μόνη αναφορά από στόμα επιστήμονα που είχε γίνει μέχρι φέτος για τους σύγχρονους αγώνες, σε άτυπο πλαίσιο όμως, κάτι που μέχρι και απόψε ήταν ο κανόνας.

Η Βουλή, σήμερα, δεν εκπληρώνει απλώς τα καθήκοντά της, αλλά ξεπερνά τα καθήκοντά της και κάνει "υπερωρίες" για να επικοινωνεί ανοιχτά με την κοινωνία, συμπεριλαμβάνοντας τους πολίτες αυτοπροσώπως μέσα σε αυτή. Η τελευταία επισήμανση απευθύνεται, φυσικά, στην Πρόεδρό της, την κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία έθεσε την αφετηρία στη διαφορά αυτή, όχι μόνο ως γυναίκα αλλά εν γένει ως άνθρωπος και πολιτικός, και έχει στόχο να απευθυνθεί σε οποιονδήποτε ή οποιαδήποτε εργαστεί αργότερα όπως και εκείνη.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top