Select Menu


Το πρώτο και αποφασιστικό βήμα στην καινούρια γνωριμία με τους εταίρους μας έγινε δια μέσου της καινούριας ηγεσίας, η οποία πραγματικά έκανε τη διαφορά για ένα και μόνο λόγο δηλ. επανέφερε τους ξεχασμένους όρους διαπραγματεύση, διεκδίκηση και αξιοπρέπεια στο πολιτικό εγχειρήδιο.



Γράφει η Θάλεια Χούντα

Η κύρια αιτία που έχει συστρατευτεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης, ακόμα και των αντιφρονούντων ιδεολογικά, είναι διότι εξ” αρχής κατέστη πασιφανές, ότι η επέκταση του μνημονιακού προγράμματος δεν τίθεται ούτε σαν θέμα στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων.

Η διαφωνία αυτή δεν χαρακτηρίζεται απο καμία ρεβανσιστική διάθεση, ούτε πρόκειται για κάποιο “γυμνασιακό τσαμπουκά”, γενόμενο για την απόκτηση των εντυπώσεων. Αντιθέτως αφορά μια θεμελίωδη σύγκρουση με το καταστροφικό μνημονιακό κατεστημένο με τις ολέθριες συνέπειες εις βάρος ενός ολόληρου λαού.

Στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup η κυβέρνηση απορρίπτοντας την ολέθρια παράταση του Μνημονίου, θα ζητήσει την πολυπόθητη συμφωνία – γέφυρα, ως μια πραγματική ανάσα, στην μέχρι πρότινος πιεστική κατάσταση, στην οποία είχαμε περιέλθει ως λαός, εξαιτίας του ανύπαρκτου διαπραγματευτικού χειρισμού του προηγούμενου Πρωθυπουργού – νεναίκος της Μέρκελ-.

Είναι απαιτητό απο τους πάντες, ότι για να ξεκινήσει η πορεία της ανάπτυξης, θα πρέπει να βάλουμε οριστικό φραγμό στους μηχανισμούς της οικονομικής και κοινωνικής υποβάθμισης του λαού μας.

Η Συμφωνία που ζητείται απο πλευράς της Ελλάδος είναι η αρχή της αποκατάστασης των πλήγών αυτού του έθνους και το ορόσημο για την λήξη της ευρωπαίκής πολιτικής της λιτότητας.

Στη σύνοδο κορυφής, η πρώτη ¨συνάντηση απόψεων¨ ήταν μια καθοριστική κίνηση για την επόμενη ημέρα της πραγμάτωσης της νέας συμφωνίας.

Το χαμόγελο που έχει σκάσει στα χείλη των περισσοτέρων μας, έτσι αμυδρά, αντανακλά την αναπτέρωση που έχει φωλιάσει στην καρδιά μας, ότι ναι τελικά μπορεί να υπάρξει αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Όμως τίποτα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Οι εταίροι μας είχαν μάθει να τα παίρνουν όλα χωρίς να δίνουν τίποτα, γεγονός που καταδεικνύει την σφοδρότητα των τωρινών διαπραγματεύσεων .Για πρώτη φορά όμως η λαϊκή βούληση αντιπροσωπεύεται με τον πιό αξιοπρεπή τρόπο στα γραφεία της Ευρώπης απο μιά κυβέρνηση που μάχεται μέχρις εσχάτων.

Οι απόψεις της Ελλάδας βρίσκουν ανταπόκριση και σε άλλα Κράτη και πλέον η Ελλάδα δεν βρίσκεται μόνη της στην αρένα, προκειμένου να την κατασπαράξουν οι κατά τα άλλα Ευρωπαίοι “εταίροι” μας .

Αποκρουστική παρένθεση σε αυτόν τον εθνικό μας αγώνα το EΛΚ , με σύμμαχο ποιόν άλλον τον Αντώνη Σαμαρά. Εδώ θα προσθέσω μόνο μία φράση ενδεικτική της πολιτικής του πορείας.”Μια φορά προδότης,πάντα προδότης”. Αυτή η φράση έχει γίνει συνώνυμο του συγκεκριμένου πολιτικού άνδρα και πραγματικά την κατοχύρωσε με τα πολτικά του πεπραγμένα. Δικαιολογημένα του ανήκει, είναι η δικιά του παρακαταθήκη στην πολιτική ιστορία της Ελλάδος.

Η Ελλάδα μάτωσε, βασανίστηκε απο τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές, αλλα ποτέ δεν ισοπεδώθηκε. Τώρα είναι η ώρα μας να βάλουμε το οριστικό τέλος σε αυτή την επώδυνη πορεία.

Η νέα Κυβέρνηση το υποσχέθηκε και εμείς το πιστέψαμε μέσω του τιτάνιου αγώνα που δίνει εκεί πέρα μακριά στις παγωμένες αίθουσες της Ευρώπης.

Οι φωνές στήριξής μας σε αυτό τον “πόλεμο” ακούγονται επιτέλους δια στόματος των στελεχών της νέας Κυβέρνησης σε εκείνους που μέχρι τώρα όριζαν τις μοίρες τις δικές μας χωρίς εμάς.

Δύναμη της πολιτικής ηγεσίας είναι η δύναμη μας.. Ούτε μια δρασκελιά πίσω.

Καλή Επιτυχία Υπερήφανη Ελλάδα!!!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top