Select Menu


Πούτιν : - Δεν ξέρω καν , τι να πω .. Καλημέρα , μάλλον , ναι; Καλημέρα ! Έχετε κοιμηθεί καθόλου; - απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους .

Δημοσιογράφος : - Όχι ! 

Πούτιν : - Γιατί , τι κάνατε ? Δεν κατάλαβα . 

Δημοσιογράφος : - Περιμέναμε !

Πούτιν : - Εμείς τουλάχιστον δουλεύαμε , εσείς τι κάνατε ? 

Δημοσιογράφος : - Πιστεύω ότι όλοι θα έβρισκαν ενδιαφέρον , κύριε Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς , πώς ήταν όλο αυτό , όσο να ΄ναι ολόκληρη νύχτα πέρασε , ποιος ποιον προσπαθούσε να ξεθεώσει και σε τι καταφέρατε τελικά να συμφωνήσετε ? Απ’ ό,τι καταλαβαίνω ... Καλημέρα ?
Πούτιν : - Δεν είναι η καλύτερη νύχτα της ζωής μου ! Αλλά η μέρα πιστεύω ότι είναι καλή , γιατί παρ’ όλες τις δυσκολίες της επικοινωνιακής διαδικασίας , καταφέραμε τελικά να συμφωνήσουμε στα βασικά . 

Παρεμπιπτόντως , γιατί πήραν τόση ώρα οι συνομιλίες ? Κατά τη γνώμη μου , αυτό έχει σχέση , δυστυχώς , με το ότι οι αρχές του Κιέβου μέχρι τώρα ακόμα αρνούνται να έρθουν σ’ επαφή με τους αντιπροσώπους των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ , ακόμα και παρά το γεγονός ότι δεν είναι αναγνωρισμένες , παρ΄όλα αυτά πρέπει να τις αποσύρουμε από την τρέχουσα κατάσταση ζωής . Κι αν θέλουν όλοι θέλουν να συμφωνήσουν στη θεμελίωση σχέσων σε μακροπρόθεσμη βάση , οφείλουν να έρθουν σε άμεση επαφή . 

Επεξεργαστήκαμε τα πράγματα , λοιπόν , υπό τις ισχύουσες συνθήκες και πιστεύω ότι συμφωνήσαμε σε πολλά . Πρώτον , συμφωνήσαμε όσον αφορά την κατάπαυση πυρός με ισχύ από τις 0:00 της 15ης Φεβρουαρίου . 

Η δεύτερη τοποθέτηση , την οποία θεωρώ εξαιρετικά σημαντική , αφορά την απόσυρση του βαρέος πυροβολικού από τη γραμμή επαφής για τον ουκρανικό στρατό , από τη σημερινή γραμμή επαφής για τον ουκρανικό στρατό κι από τη γραμμή που οριοθετήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου , το περασμένο έτος στις συνονιλίες του Μινσκ , για τις δυνάμεις της πολιτοφυλακής της περιοχής του Ντονμπάς . 

Παρακάτω , σύνολο θεμάτων που αφορούν την πολιτική ρύθμιση , την μακροπρόθεσμη πολιτική ρύθμιση , εδώ πρόκειται για αρκετές θέσεις . Το πρώτο απ’ αυτά είναι η συνταγματική μεταρρύθμιση , η οποία θα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν τα νόμιμα δικαιώματα των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή του Ντονμπάς . 

Έπειτα , ακολουθούν τα θέματα που συνδέονται με την επίλυση των συνοριακών ζητημάτων σε σχέση με τις δυνάμεις πολιτοφυλακής του Ντονμπάς , ανθρωπιστικά θέματα ..

Υλοποίηση , που σημαίνει ψήφιση του νόμου που εγκρίθηκε προηγουμένως από το ειδικό καθεστώς αυτών των εδαφών , του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ , και τέλος μια σειρά από ζητήματα οικονομικής κι ανθρωπιστικής φύσεως . 

Βασιζόμαστε στο γεγονός ότι όλες οι πλευρές θα επιδείξουν αυτοσυγκράτηση όσο πιο σύντομα γίνεται ώστε να επιτευχθεί ολοκληρωτική κατάπαυση πυρός , αν και το πρόβλημα εδώ από την αρχή έγκειται στο γεγονός ότι οι αντιπρόσωποι των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ισχυρίζονται ότι σε απάντηση της επιθετικής δράσης των αρχών του Κιέβου , οι ίδιοι όχι μόνο συγκράτησαν τις επιθέσεις , δομές δύναμης του Στρατού του Κιέβου , αλλά κι ερχόμενοι στην επίθεση περικύκλωσαν ομάδα σημαντικού αριθμού ατόμων που κυμαίνονται μεταξύ των 6000 με 8000. Κι αυτοί ασφαλώς βασίζονται στο γεγονός ότι αυτή η ομάδα θα καταθέσει τα όπλα και θα πάψει ν’ αντιστέκεται . 

Εμείς , ωστόσο , κάνουμε έκκληση και στις δυο πλευρές να επιδείξουν αυτοκυριαρχία και προς αποφυγήν της περιττής μη χρήσιμης αιματοχυσίας και των θυμάτων , να κάνουν τα πάντα ώστε η απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων ειδικά και κυρίως του βαρέος εξοπλισμού να διεξαχθεί χωρίς την περιττή , μη ωφέλιμη σε κανέναν αιματοχυσία . 

Αντιπρόσωποι .. οι αρχές της Ουκρανίας ισχυρίζονται ότι πολιορκία δεν υφίσταται και γι’ αυτό υπολογίζουν ότι όλα θα γίνουν με αρκετά ήρεμο τρόπο . Εγώ από την αρχή είχα τις αμφιβολίες μου . Είμαι έτοιμος να τις μοιραστώ μαζί σας . 

Αν αυτή η πολιορκία πράγματι υφίσταται , τότε με βάση τη λογική των πραγμάτων αυτοί που πολιορκούνται θα επιχειρήσουν να βγουν απ’ αυτήν κι εκείνοι που βρίσκονται έξω από τον κλοιό ( = αυτοί που πολιορκούν ) θα εντείνουν τις προσπάθειες οργάνωσης διεξόδου των δικών τους περικυκλωμένους στρατιώτες . 

Όμως εμείς συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο Ποροσένκο σχετικά με το ότι θα δώσουμε τις απαραίτητες οδηγίες . 

Εγώ είμαι έτοιμος να το κάνω αυτό από την πλευρά μου , με τη βοήθεια των στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων ...

Μετάφραση-Επιμέλεια: Το Ιδιόμελο για τον Λόγιο Ερμή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top