Select Menu


Και όταν λέμε Συστήματα, εννοούμε εγχώρια και αλλοδαπά επιχειρηματικά σχήματα αλλά και ξένες κρατικές επιχειρήσεις όπως η γερμανική Fraport, που είχαν μπει στο παιγνίδι για την αγορά βασικών υποδομών της χώρας όπως ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και στη συνέχεια η «Μικρή ΔΕΗ», τα περιφερειακά αεροδρόμια, τα μεταλλεία χρυσού και το Ελληνικό.

Και πήραν τα βουνά σε κατάσταση delirium tremens μετά την σαφή εξαγγελία της νέας κυβέρνησης ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις για ανάσχεση του κύματος ιδιωτικοποιήσεων κρατικών υποδομών, θα διατυπωθούν σαφώς στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.

Η στάση που τηρούν είναι αυτή της αναμονής με μπόλικες κινήσεις στο παρασκήνιο προκειμένου να διερευνήσουν τα όρια της νέας κυβέρνησης.

Έτσι ενώ τα Συστήματα βγήκαν στο βουνό, οι φίλιες δυνάμεις κάνουν το πρώτο παιγνίδι σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Με «όπλο» την επικοινωνία

Οι δυνατοί επιχειρηματικοί παίκτες, σε πρώτο επίπεδο θα παίξουν τα ρέστα τους στην επικοινωνία. Η στρατηγική που θα ακολουθήσουν έχει ήδη διαφανεί:

– Αφήνουν έξω από το κάδρο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

– Αμφισβητούν τους αρμόδιους υπουργούς διαρρέοντας ότι οι εξαγγελίες δεν αποτελούν κεντρική κυβερνητική επιλογή

– Προσπαθούν να δημιουργήσουν τριχοειδή, σε πρώτη φάση, ρωγμή διαρρέοντας με ποιους υπουργούς μπορούν να συνομιλήσουν Συστήματα και Αγορά και με ποιους θα έχουν προβλήματα επικοινωνίας
– Στέλνουν απεσταλμένους στις Βρυξέλλες για να ενημερώσουν για το θέμα της ΔΕΗ και προσπαθούν να οργανώσουν κοινό μέτωπο για ενδεχόμενη αναφορά στα ευρωπαϊκά όργανα

– Διαρρέουν ότι για «τελειωμένες» υποθέσεις όπως τα μεταλλεία χρυσού, το Ελληνικό και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια θα κινήσουν νομικές διαδικασίες από τις οποίες η χώρα δεν θα ξεμπλέξει εύκολα και ανέξοδα.

Οι πρόθυμοι

Σε αυτό το επικοινωνιακό σε πρώτη φάση παιγνίδι έχουν ισχυρούς συμμάχους εντός και εκτός Ελλάδας που μπορούν να δώσουν χείρα βοηθείας σε τρία επίπεδα:

-Στη διαχείριση και διάχυση των πληροφοριών

-Στη δημιουργία αναχωμάτων σε δομές των Βρυξελλών και σε ελληνο-αλλοδαπά επιμελητήρια

-Στην προσπάθεια χειραγώγησης της διαπραγμάτευσης με στόχο η προσπάθεια για τη ρύθμιση του χρέους να απεμπλακεί από την ιδιωτικοποίηση των βασικών υποδομών της χώρας

Το παιγνίδι θα είναι άγριο και όπως σημειώνουν άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, χωρίς κανόνες και με τα χτυπήματα κάτω από την μέση στην ημερήσια διάταξη. Ιδιαίτερα, μάλιστα, από τους τεθλιμμένους πολιτικούς συγγενείς που ξεσκονίζουν τις «επαφές» τους και υπενθυμίζουν χάρες και υποχρεώσεις που ήρθε η ώρα να ξεπληρωθούν.

Της Βάλιας Μπαζού, Το Ποντίκι

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top