Select Menu

7c2c196372acd99c3996ef82d5fa2a5c L

Η Laura Ingalls Wilder γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 1867 σ' ένα ξύλινο αγροτόσπιτο, που το περιγράφει η ίδια στο «Μικρό Σπίτι στο Μεγάλο Δάσος».
Σε ηλικία δεκατριών ετών, η Λόρα και η οικογένειά της εγκατέλειψαν τα πυκνά δάση του Ουισκόνσιν για τα λιβάδια του Κάνσας, κι από εκεί στην εύφορη κοιλάδα της Μινεσότα, μέχρι μια ολοκαίνουρια πόλη, στο τέλος της σιδηροδρομικής γραμμής, στην περιοχή της Ντακότα.

Στη μακρόχρονη αναζήτησή τους για μια νέα ζωή σε δική τους γη, η Λόρα και οι δικοί της, γνήσιοι πιονιέροι, αντιμετώπισαν τα πάντα -από μεγάλες ξηρασίες και βαρυχειμωνιές, μέχρι κατεστραμμένες σοδειές και επιδρομές ακρίδων...

Η Λόρα έδειξε από μικρή την εξυπνάδα και το κουράγιο της και η ζωή της στα σύνορα ήταν μια διαρκής περιπέτεια. Δούλευε σκληρά για να βοηθάει τη μαμά και τον μπαμπά στο σπίτι και στην οικογενειακή φάρμα, αλλά υπήρχε πάντα και χρόνος για διασκέδαση -που σήμαινε σκαρφάλωμα στα δέντρα, βόλτες με το άλογο και με το έλκηθρο, παιχνίδι με τις τρεις αδελφές της και τραγούδι όταν ο Μπαμπάς γραντζούνιζε το βιολί του...

Η Λόρα αγαπούσε πολύ το σχολείο και στα δεκαπέντε της έγινε δασκάλα, όπως ήταν κι η μαμά της. Τρία χρόνια αργότερα παντρεύτηκε τον Αλμάντσο Ουάιλντερ, ένα ήσυχο αγροτόπαιδο από τη βόρεια Νέα Υόρκη. Μαζί του, και με την κόρη τους Ρόζα, η Λόρα επιχείρησε το δικό της ταξίδι με σκεπαστή άμαξα, μέχρι το Μάνσφιλντ του Μιζούρι.

Εκεί, πιστεύοντας πως για να εκτιμήσεις πού έφτασες πρέπει να ξέρεις από πού ξεκίνησες, η Λόρα έγραψε για τα παιδικά της χρόνια στα αμερικανικά σύνορα. Για εκατομμύρια αναγνώστες, η Λόρα εξακολουθεί να ζει σαν η μικρή πιονιέρισσα στα βιβλία της πολυαγαπημένης σειράς «Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι». Η Λόρα απεβίωσε στις 10 Φεβρουαρίου του 1957 σε ηλικία 90 χρόνων.

Και όμως το «Μικρό Σπίτι Στο Λιβάδι» ήταν βίλα... ενδοοικογενειακής βίας!

Σαράντα χρόνια μετά το πρώτο επεισόδιο της σειράς που μεγάλωσε γενιές και γενιές και έγινε μία από τις πιο αγαπημένες του 20ου αιώνα, η αποκάλυψη είναι σοκαριστική για τη σειρά «Το μικρό σπίτι στο Λιβάδι»!

Στα χειρόγραφα απομνημονεύματά της, η συγγραφέας, Λόρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ δεν περιέγραφε ευτυχισμένες στιγμές, αλλά σκηνές ενδοοικογενειακής βίας, ερωτικά τρίγωνα και εκτός ορίων συμπεριφορές υπό την επήρεια αλκοόλ!

Οι υπεύθυνοι του τυπογραφείου «South Dakota State Historical Society» θα κυκλοφορήσουν το αυθεντικό χειρόγραφο με τον τίτλο «Pioneer Girl» τον Φθινόπωρο.


Μάλιστα, όπως σημειώνουν, η συμμετοχή της Λάουρα και της αδερφής της στον τεμαχισμό του γουρουνιού, που θεωρήθηκε ως η πιο ωμή σκηνή στο «Μικρό Σπίτι Στο Λιβάδι», δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που πραγματικά έγραψε η Ουάιλντερ. Μεταξύ άλλων, η συγγραφέας αποκαλύπτει μία σκηνή από τα παιδικά της χρόνια, με έναν γείτονά τους, ο οποίος, αφού ήπιε μερικά ποτηράκια ουίσκι, έλουσε με κηροζίνη την κρεβατοκάμαρα του σπιτιού του κι άρχισε να σέρνει την σύζυγό του γύρω από τις φλόγες, κρατώντας την από τα μαλλιά.

Η Pamela Smith Hill, ο επικεφαλής συντάκτης και βιογράφος της Ίνγκαλς Ουάιλντερ δήλωσε στο Associated Press, «Μπορείτε να διαβάσετε "Το μικρό σπίτι στο λιβάδι" ως κάτι πραγματικό και όχι κάτι ως φαντασία. Έτσι θα πάρετε μια καλύτερη αίσθηση για το πώς η ιστορική οικογένεια Ίνγκαλς έζησε πραγματικά».


Η σειρά κράτησε 7 χρόνια από το 1974 έως το 1981.


http://www.newsbomb.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top