Select Menu


Ειλικρινά, και να θέλω να μην ασχοληθώ με το πολιτικό απολειφάδι, τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη, δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό, από τη στιγμή που ορίσθηκε Ειδικός Εφέτης Ανακριτής που θα χειριστεί την υπόθεση περί της ανακριβούς δήλωσης του πόθεν έσχες του, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, και την ταυτόχρονη δίωξή του σε βαθμό πλημμελήματος για συμμετοχή του σε offshore εταιρείες. Παράλληλα, αναμένεται η ετυμηγορία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, για την μηνυτήρια αναφορά που κατάθεσε ο Πρόεδρος της ΜΚΟ “Πρωτοβουλία Πολιτών κατά της Διαφθοράς” κ. Γιάννης Δαραβίγκας, για την “δωρεά” του ενός εκατομμυρίου ευρώ που έδωσε ο ΛΑ.Ο.Σ διά μέσω του κ. Καρατζαφέρη στο “Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής (ΕΤΑΚΣ)”.

Και δεν μπορώ να ησυχάσω από τη στιγμή που αυτός ο πολιτικός απατεώνας προσπαθεί ήδη, για άλλη μια φορά να εξαπατήσει τους Έλληνες ψηφοφόρους και να τους υφαρπάξει την ψήφο στις προσεχείς εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Για να μπορέσει έτσι, για άλλη μια φορά να ψηφίσει νέα Μνημόνια και να στηρίξει νέες προδοτικές κυβερνήσεις τύπου Παπαδήμου. Και εξηγούμαι:

Την περασμένη εβδομάδα ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην κομματική διαδικτυακή σελίδα του κόμματός του, ανάρτησε παραπλανητική απολογία για τη “δωρεά” του ενός εκατομμυρίου και στην οποία λέγει τη μισή αλήθεια. Προσπαθεί επιπλέον, μετά το δημοσιογραφικό σάλο που προκλήθηκε για το θέμα με πολλές αναφορές στον Τύπο (Real News, To Χωνί κα), να δικαιολογηθεί πως: «πολλοί “καλοπροαίρετοι” έτρεξαν να κατηγορήσουν ακόμα και το 1 εκ. ευρώ που δώρισε ο ΛΑ.Ο.Σ ενώ τα λοιπά κόμματα δεν έδωσαν ούτε χίλια ευρώ», σε μια προσπάθεια παραπλάνησης των ψηφοφόρων. http://www.laos.gr/item/972-1-000-000-972

Ωστόσο, τα ίδια περίπου είχε δηλώσει και στο κανάλι του (τηλεοπτικός δίαυλος ΑΡΤ) στις 24 Νοεμβρίου 2014. Όταν και προκάλεσε την αντίδρασή μου, που δημοσιεύθηκε στην “Ελεύθερη Ώρα” και σε πλήθος διαδικτυακών σελίδων. Όμως, αντί απάντησης, εκείνος συνεχίζει την δημόσια παραπληροφόρηση. Ως εκ των παραπάνω, αισθάνομαι ευτυχής γιατί κατάφερα μετά από 5 ολόκληρα χρόνια, να βγάλω τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ από το λαγούμι της σιωπής του και τον ανάγκασα να απολογείται!!

Συνεπώς, τον προκαλώ για άλλη μια φορά να απαντήσει:

«Κε Πρόεδρε, δηλώνετε με κομπασμό πως η επιταγή της Τραπέζης Κύπρου, εισπράχθηκε στις 3 Ιουλίου 2009 από την Τράπεζα της Ελλάδος. Πότε ακριβώς το πληροφορηθήκατε; Μετά από τον μέγα δημοσιογραφικό θόρυβο που ξέσπασε και την μηνυτήρια αναφορά (αρ. πρωτ. 51433) που κατέθεσε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, την 27η Οκτωβρίου 2014, ο Πρόεδρος της ΜΚΟ “Πρωτοβουλία Πολιτών κατά της Διαφθοράς” κ. Γιάννης Δαραβίγκας;

Γιατί, στην εφημερίδα Free Sunday της 14ης Απριλίου 2012, σε συνέντευξή σας λίγο πριν τις Εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, στην ερώτηση: “Γι΄ αυτό το ένα εκ. ευρώ που έκανε φτερά θα κάνετε κάτι;”, απαντούσατε: “Εγώ έδωσα ένα εκ. ευρώ πέρυσι στο Ταμείο κατά της φτώχειας και το οποίο το ψάχνω. Ρωτώ υπουργούς μέσα στη Βουλή. Εδώ όμως, έφαγαν τα λεφτά της Siemens, δεν θα φάνε το εκατομμύριο αυτό;”. Κι όμως κ. Καρατζαφέρη, τότε μετείχατε επί μήνες με 4 βουλευτές στην αντισυνταγματική κυβέρνηση Παπαδήμου. Εάν το θέλατε θα μπορούσατε να αναζητήσετε την τύχη του ενός εκατομμυρίου ευρώ και να μην ισχυρίζεστε πως το ψάχνετε ή πως κάποιοι το φάγανε!!

Ισχυρίζεστε σήμερα, πως η επιταγή φέρει την υπογραφή του κ. Αναλυτή, Προέδρου του ΕΤΑΚΣ. Ως εκ τούτου, δεν είχατε και δεν εξακολουθείτε να έχετε την ηθική υποχρέωση να εγκαλέσετε τον κ. Νίκο Αναλυτή προκειμένου να σας εξηγήσει που τελικά πήγαν τα χρήματα, από την στιγμή που το Ταμείο διαλύθηκε τον Ιανουάριο του 2010 (Ν. 3895) χωρίς να κάνει καμιά ουσιαστική πράξη, αφού επί 2 χρόνια παρέμεινε ανενεργές;

Επίσης ισχυρίζεστε πως: “η ΤτΕ, που την έδωσε και τι έγινε, αυτό είναι άλλης τάξεως θέμα”. Όπως επίσης: “εάν η ΤτΕ το έδωσε στους φτωχούς ή κάπου αλλού, αυτό αφορά την ΤτΕ”. Είναι δυνατόν να θεωρείτε πως είστε καλυμμένος απέναντι του ελληνικού λαού και κυρίως απέναντι των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας, που άλλωστε γι΄ αυτούς δόθηκαν αυτά τα χρήματα; Είναι δυνατόν να κάνετε, υποτίθεται, μια αγαθοεργία και να μην ενδιαφέρεστε εάν το ένα εκ. ευρώ απορροφήθηκε από τον σκοπό της διάθεσής του; Όχι κ. Πρόεδρε, δεν αφορά το ζήτημα πρωτίστως την Τράπεζα της Ελλάδος. Αφορά εσάς προσωπικά, διότι διαφορετικά ο κάθε κακόπιστος θα εκλάβει πως η “δωρεά” σας έγινε για καθαρώς ψηφοθηρικούς σκοπούς, από την στιγμή που η χώρα από τις αρχές του 2009 βρισκόταν σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Εθνικές εκλογές που τελικά έγιναν στις 4 Οκτωβρίου 2009. Άλλωστε, το φαινόμενο των “δωρεών” δεν είναι άγνωστο σε σας, πάντα πριν από εκλογές. Όπως, επί παραδείγματι το ποσό των 15 χιλ. ευρώ που διαθέσατε στις 2 Μαΐου 2012 (εκλογές έγιναν την 6η Μαΐου) στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο Παπαγιανόπουλο».

Οσονούπω, κ. Πρόεδρε για την ταμπακέρα δεν άκουσα να λέτε απολύτως τίποτε.

Άλλωστε, τα δημοσιεύματα σε έγκριτες και έγκυρες εφημερίδες – γι΄ αυτό ανησυχήσατε και αναγκαστήκατε να πείτε μέρος της αλήθειας – αναφέρουν και για κάποιο διαχειριστικό έλεγχο που σας ζήτησε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, την εποχή εκείνη, Μιχάλης Βάρδας στις 14 Μαρτίου 2007 με επιστολή (αρ. πρωτ. 3891). Για το περιεχόμενο και την αποστολή της επιστολής συμφώνησε και ο υπογράφων το παρόν κείμενο ως Αναπληρωτής του κ. Βάρδα. Και ζητούσαμε αυτόν τον διαχειριστικό έλεγχο από εσάς και τον κ. Κωνσταντίνο Σκανδαλάκη, Αναπληρωτή Προέδρου για οικονομικά ζητήματα, γιατί διαβλέπαμε οικονομική αδιαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων του κόμματος (φωτοτυπία της επιστολής για πρώτη φορά στη δημοσιότητα).

Ένας διαχειριστικός έλεγχος που αφορούσε την χρηματοδότηση του κόμματος από την είσοδό του στην ευρωβουλή το 2004. Όμως, αυτός ο έλεγχος καθίσταται επιβεβλημένος σήμερα, αφού το κόμμα έχει χρηματοδοτηθεί από την είσοδό του στην ελληνική Βουλή το 2007, το 2009 καθώς επίσης, από την είσοδό του το 2009 στην ευρωβουλή.


Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής κόμματος “Ελλήνων Πολιτεία”
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top