Select Menu


«Εμείς έχουμε φτύσει αίμα πέντε χρόνια για να κρατηθεί η χώρα όρθια. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει θυσίες και παρουσιάζει επιτεύγματα. Αυτά πρέπει να τα διαφυλάξουμε. Δεν θα αφήσουμε και δεν θα αφήσω – και μιλώ προσωπικά, ειδικότερα εκ μέρους του Πα.Σο.Κ., αλλά και ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης – να χαθούν τα επιτεύγματα της χώρας και οι θυσίες του ελληνικού λαού. Και κυρίως δεν θα αφήσω αυτό να γίνει προεκλογικά, καθ’ οδόν προς τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ή, αν αποτύχουμε, καθ’ οδόν προς τις εκλογές.» είπε χαρακτηριστικά από τις Βρυξέλλες.

Προσέθεσε δε ότι «αν ο ελληνικός λαός θέλει να κάνει την επιλογή μετά να αναθέσει την ευθύνη σε κάποιους που θα καταστρέψουν μετεκλογικά τα επιτεύγματα και τις θυσίες, ας το κάνει. Ως τότε όμως εμείς πρέπει να διαφυλάξουμε αυτό που κάναμε με τεράστιο κόπο και με τεράστιο πόνο.»

Ας θυμηθούμε, λίγο…

Σύμφωνα με το koutipandoras.gr που έφερε στη δημοσιότητα σχετικά έγγραφα, ο παρασυνταγματολόγος με την ψυχογενή βουλιμία για εξουσία που μας έχει καθίσει χωρίς την παραμικρή νομιμοποίηση στον σβέρκο, ως υπουργός των Οικονομικών αλώνιζε και ήταν αυτός που πήρε την απόφαση να εντάξει την πτωχευτική διαδικασία της Ψωροκώσταινας, στο Αγγλικό Δίκαιο. 

Το έκανε όχι μόνον χωρίς να έχει εξασφαλίσει 180 ψήφους στη Βουλή, αλλά έχοντας και πλήρη επίγνωση ότι με την πράξη αυτή υπονόμευσε την ανεξαρτησία της χώρας και υποθήκευσε τα περιουσιακά μας στοιχεία, δημόσια και ιδιωτικά.

Το έπραξε, παρά τις αντίθετες προτάσεις αμερικανικής εταιρείας που το ελληνικό Δημόσιο είχε προσλάβει και ακριβοπληρώσει ως σύμβουλο, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα ελληνικά συμφέροντα.

Η αμερικανική εταιρεία Cleary Gottlieb Steen and Hamilton, στις 4 Αυγούστου 2011, παρατηρεί ότι πάνω από το 93% των ελληνικών ομολόγων διέπονταν τότε από το ελληνικό δίκαιο και ως εκ τούτου γνωματεύει με βεβαιότητα, ότι αυτό το καθεστώς θα ήταν που θα είχε επιλεγεί, αν εκείνη την εποχή είχε γίνει στοιχειώδης διαπραγμάτευση.

Ατυχώς, ο χονδρός παρασυνταγματολόγος, ερήμην μας, εμπαινόβγαινε ανενόχλητος και ποιος ξέρει για ποιους λόγους, δρομολόγησε το θλιβερό P.S.I., αυτήν την περιβόητη επιλεκτική χρεοκοπία, ή με άλλα σωστότερα λόγια, αυτήν την καταλήστευση των δημόσιων πόρων!

Εξασφαλίστηκαν έτσι τα συμφέροντα κάποιων ιδιωτών επενδυτών εις βάρος του ελληνικού δημοσίου συμφέροντος και αποδείχθηκε από τα πράγματα –διότι δεν κρύβονται αυτά για πολύ- και από την εξέλιξη των χρηματοοικονομικών μεγεθών, ότι αυτή η επιλεκτική χρεοκοπία και το περιβόητο P.S.I. που τη συνόδευσε, ήταν ένα οργανωμένο έγκλημα, ένα σχέδιο κάλυψης των εκτεθειμένων θεσμικών δανειστών στο ελληνικό δημόσιο χρέος.

Ένα έγκλημα εις βάρος του ελληνικού δημοσίου συμφέροντος, εις βάρος των δημόσιων ταμείων, των ελληνικών πανεπιστημίων, των νοσοκομείων, των μικροαποταμιευτών που εμπιστεύτηκαν τις ομολογίες του Ελληνικού Δημοσίου και εν τέλει όλων ημών των Ελλήνων, αφού το άχθος περνάει κάθε μέρα όλο και βαρύτερο, στις πλάτες όλων μας.

Άναυδοι και οριζοντιωμένοι στους καναπέδες μας, προσπαθούμε να καταλάβουμε τι είναι τελικά αυτό που μας συμβαίνει κι από που μας ήρθε!

Τώρα υπάρχει και η τεκμηρίωση της προδοσίας, αλλά εμείς θα συνεχίσομε να παραμένομε άναυδοι και οριζοντιωμένοι στους καναπέδες μας, αυτοί θα συνεχίσουν να κυβερνούν και η Δικαιοσύνη θα επιμένει να μην επεμβαίνει: είτε κατά του δημοσιογράφου, αν είναι ανυπόστατο το δημοσίευμα είτε κατά του περί ου ο λόγος εθνικού ολετήρα, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας!

Αλλά τα είπαμε και ας τα ξαναπούμε: Η δικαιοσύνη είναι σαν το φίδι και δαγκώνει μόνον τους ξυπόλυτους, και επιβεβαιώνεται η ρήση αυτή κάθε μέρα.

Κι όλο και καθαρότερα καταλαβαίνομε ότι αυτό που περισσότερο λείπει από την ανάπηρη Τηλεδημοκρατία μας, είναι μια σταγόνα πραγματικής δικαιοσύνης.

Εν τω μεταξύ, περιμένοντας -χρόνια τώρα- τον “Κανένα”, τουλάχιστον ας τιμωρήσομε όλους αυτούς τους εθνικούς ολετήρες στην κάλπη: Ας τους εξαφανίσουμε!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top