Select Menu


Συνάντηση Νίκολα Γκρούεφσκι- Αχμέτ Νταβούτογλου στα Σκόπια

Το νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων- FYROM, δεν έχει μεγαλύτερο υποστηρικτή από την Τουρκία στην ευρω-ατλαντική προοπτική του, καθώς η στήριξη αυτή συνεχίζεται και θα συνεχισθεί για το μέλλον της χώρας, ώστε να λάβει τη δικαιωματική συμμετοχή του, στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, την Τρίτη, μετά από συνάντηση με τον ομόλογό του στα Σκόπια, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι, τόνισε ότι η χώρα του εκτιμά το γεγονός ότι η Τουρκία αποτελεί ένας ηθικός υποστηρικτής των συμφερόντων της και πέρα από τη μεγάλη πολιτική συνεργασία, έχει αναπτυχθεί μια τεράστια πρόοδος στην οικονομική συνεργασία των δύο χωρών.

«Εκτιμούμε το γεγονός ότι η Τουρκία υποστηρίζει ανεπιφύλακτα τη χώρα μας στην ευρωπαϊκή προοπτική της, που είναι και πρωταρχικός και στρατηγικός μας στόχος. Σέβομαι που η Τουρκία δίνει την ηθική υποστήριξή της, προς την κατεύθυνση των εθνικών προτεραιοτήτων μας. Είναι γεγονός ότι πέρα από την πολιτική συνεργασία, υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών και σοβαρή οικονομική συνεργασία.

Η Τουρκία, τα τελευταία χρόνια είναι μεταξύ των δέκα χωρών με τις οποίες η χώρα μας έχει το μεγαλύτερο όγκο εμπορικών συναλλαγών (πρώτη είναι η Ελλάδα), και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για επέκταση αυτής της συνεργασίας. Θα ήθελα να ενθαρρύνω τις τουρκικές εταιρείες που επιθυμούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους εκτός της χώρας τους, ότι τα Σκόπια είναι ένας εξαιρετικός επενδυτικός προορισμός», δήλωσε ο Γκρούεφσκι.

«Στοχεύουμε στην αύξηση της επενδυτικής δραστηριότητας και περισσότερο στην αύξηση των εμπορικών συναλλαγών. Πέρυσι, ήταν 470 εκατομμύρια και κατά τους πρώτους 10 μήνες του τρέχοντος έτους, 375 εκατομμύρια και μέχρι το τέλος του έτους θα είναι στα 450 εκατομμύρια», είπε ο Νταβούτογλου.

Οι δύο πρωθυπουργοί – Τουρκίας και Νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM, έστειλαν το μήνυμα ότι υπάρχουν ευκαιρίες για τις τουρκικές εταιρείες στα Σκόπια , που θα ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών, σημειώνει το maxfax.

The Hellenic Information Team




Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top