Select Menu


Μήνυση κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά του Παύλου Χαϊκάλη ο οποίος με συνέντευξή του χθες στο Mega ενέπλεξε το όνομα του Πρωθυπουργού στην υπόθεση χρηματισμού.

«Η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους. Ο Πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο πριν λίγα λεπτά.

Η μήνυση, σύμφωνα με συνεργάτες του Πρωθυπουργού θα στρέφεται εναντίον του Παύλου Χαϊκάλη και όποιου άλλου συκοφαντεί τον Αντώνη Σαμαρά.

Η αντίδραση του Πρωθυπουργού ήρθε μετά από τα όσα υποστήριξε ο κ. Χαϊκάλης στο Mega. Οταν ρωτήθηκε για λογαριασμό ποίου ο Γιώργος Αποστολόπουλος του προσέφερε 2-3 εκατ.ευρώ για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Παύλος Χαϊκάλης ισχυρίστηκε: «Για ποιον ενεργούσε ξέρω, μου έχει πει και πολιτικό πρόσωπο πολύ υψηλό και κάποιο όνομα τραπεζίτη, που είχαν σχέση με τον πρωθυπουργό».

Χαϊκάλης: Δεν με τρομάζει η μήνυση, κοιμάμαι με ήσυχη την συνείδησή μου

«Δεν με φοβίζει η μήνυση του Πρωθυπουργού. Κοιμάμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου» ήταν η πρώτη αντίδραση του Παύλου Χαϊκάλη.

Οπως είπε, «παρότι ο μεσάζων εμπλέκει το όνομα του πρωθυπουργού,εγώ δεν τον κατηγορώ», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Δεν ξέρω αν ενέχεται ο πρωθυπουργός. Είναι βλάβη για τον πρωθυπουργό, για το τραπεζικό σύστημα, για τη χώρα. Εγώ τι έπρεπε να κάνω; Να μην κατονομάσω τα στοιχεία στον εισαγγελέα;» συμπλήρωσε ο Παύλος Χαϊκάλης.

Ανακοίνωση ΣΟΚ από Βουδούρη - Παραστατίδη: Χρηματίστηκαν Ψαριανός, Αηδόνης, Λυκούδης και Νταβρής για να ψηφίσουν ΠτΔ!!!

Σε συνέχεια των αλυσιδωτών αντιδράσεων που προκαλούν οι καταγγελίες, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Θεόδωρος Παραστατίδης προχώρησαν σε ανακοίνωση με την οποία αφήνουν βαρύτατες υπόνοιες για τους Γρηγόρη Ψαριανό, Χρήστο Αηδόνη, Σπύρο Λυκούδη και Γιώργο Νταβρή ότι χρηματίστηκαν για να ψηφίσουν πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μάλιστα, τους καλούν να απέχουν από τις επόμενες ψηφοφορίες έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Οι δύο βουλευτές σημειώνουν συγκεκριμένα ότι: «η απόπειρα χρηματισμού, έστω και ενός βουλευτή, έστω και μόνο η σοβαρή πιθανότητα αυτής της απόπειρας, δημιουργεί μια βαριά σκιά, δυστυχώς για όλους τους βουλευτές, που άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση, από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού στην ψηφοφορία για την προεδρία της Δημοκρατίας. Αδιαμφισβήτητος τρόπος, να αρθεί αυτή η σκιά για τους εν λόγω βουλευτές, είναι η αποχή τους από τις επόμενες ψηφοφορίες».

Οι βουλευτές αναφέρονται προφανώς στους τέσσερις παραπάνω ανεξάρτητους βουλευτές που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό αλλά ψήφισαν τον κ. Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Κατερίνα Μάρκου είχε υπερψηφίσει και στις δύο διαδικασίες.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η αποκάλυψη της απόπειρας χρηματισμού του κ. Χαϊκάλη, η οποία ήταν σε γνώση της δικαιοσύνης εδώ και 15 μέρες, ρίχνει βαριά σκιά στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Η σκιά αυτή προφανώς έχει και μια άδικη πλευρά, εφόσον σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι η υπερψήφιση της κυβερνητικής πρότασης από μη κυβερνητικούς βουλευτές συναρτάται υποχρεωτικά με χρηματισμό. Ωστόσο, η απόπειρα χρηματισμού, έστω και ενός βουλευτή, έστω και μόνο η σοβαρή πιθανότητα αυτής της απόπειρας, δημιουργεί μια βαριά σκιά, δυστυχώς για όλους τους βουλευτές, που άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση, από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού στην ψηφοφορία για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Αδιαμφισβήτητος τρόπος, να αρθεί αυτή η σκιά για τους εν λόγω βουλευτές, είναι η αποχή τους από τις επόμενες ψηφοφορίες.

Εξάλλου, σε κάθε περίπτωση, η εκλογή προέδρου από την παρούσα Βουλή, εκτός από εξαιρετικά απίθανη που ήταν μέχρι σήμερα, καθίσταται πλέον και προβληματική αν ευοδωθεί, εφόσον θα επισκιάζεται από υπόνοιες χρηματισμού. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι απαλλαγμένος από τέτοιες σκιές, χωρίς εκκρεμότητες στη Δικαιοσύνη για το άμεσο επόμενο διάστημα.

Επαναφέρουμε την πρότασή μας, να συμφωνηθεί μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων το πρόσωπο του επόμενου προέδρου, που θα εκλέξει η επόμενη Βουλή. Μια τέτοια συνεννόηση, που δεν επιβάλλεται βέβαια από τις θεσμικές διαδικασίες, θα έδινε εν τούτοις ένα θετικό μήνυμα ομαλότητας και εθνικής ωριμότητας, τόσο προς το εξωτερικό, όσο και προς την Ελληνική κοινωνία, που επιθυμεί αλλαγή πορείας με όρους ασφάλειας».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top