Select Menu


Ένα μόνο κέντρο του εγκεφάλου μας άφησαν ξύπνιο. Του φόβου.

Γράφει ο Καρτέσιος

Στην τοπική εφημερίδα της Καβάλας «Νέα Εγνατία», διαβάζω συνέντευξη των υπεύθυνων χειρουργών του Ιατρείου Μαστού που λειτουργεί στο νοσοκομείο της πόλης. Η ερώτηση της δημοσιογράφου είναι: «Πόσες γυναίκες διακόπτουν τον προληπτικό έλεγχο λόγω οικονομικών προβλημάτων;» και η απάντηση του χειρουργού λέει πολλά: «Δεν έχω δει τόσο αδυναμία διαγνώσεων, όσο το να επιλέξει μια γυναίκα την ολική μαστεκτομή, διότι δεν έχει τα χρήματα να πηγαινοέρχεται στη Θεσσαλονίκη ή την Αλεξανδρούπολη για να κάνει ακτινοθεραπείες, αν διάλεγε την τμηματεκτομή».

Το καταλάβαμε; Υπάρχει έστω και μία γυναίκα σε αυτή τη χώρα που επειδή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να μετακινηθεί σε άλλη πόλη για να έχει τη σωστή θεραπεία, λέει «κοψ’το να τελειώνουμε»! Και αναφέρεται στο στήθος της. Ζητάει να υποστεί έναν ακρωτηριασμό λόγω οικονομικής αδυναμίας. Το καταλάβαμε γαμώτο; Δεν είναι φήμη. Δεν είναι κάποια, κάπου, κάποτε. Είναι γυναίκες για τις οποίες μιλάει ο γιατρός τους.

Και πρόκειται μόνο για μία επαρχιακή πόλη. Και πρόκειται μόνο για μία μορφή καρκίνου. Τα ίδια γίνονται και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τα ίδια συμβαίνουν και με άλλους ανθρώπους που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Τα ίδια συμβαίνουν και με την αδυναμία λήψης άλλων θεραπειών. Το καταλάβαμε ρε; «Κοψ’το, να τελειώνουμε. Δεν έχω λεφτά για να κρατήσω ένα κομμάτι από το σώμα μου».

Και προσπαθούν να μας τρομάξουν ότι θα έρθουν τα χειρότερα στην περίπτωση που πέσει η κυβέρνηση των σάπιων τεράτων. Τι χειρότερο να μας συμβεί, δηλαδή; Είμαστε ηθικά και οικονομικά χρεοκοπημένοι. Ακρωτηριαζόμαστε σωματικά και πνευματικά. Η Κολομβία μοιάζει με παράδεισο μπροστά σε αυτή την κατάσταση.

Βγάζει στα μανταλάκια ο νεοναζί Κασιδιάρης τον πρωθυπουργό της χώρας να δίνει εντολές χειρισμού δικαστικής υπόθεσης και όλοι κάνουμε την πάπια. Μέχρι αυτή τη στιγμή, ο Σαμαράς δεν βγήκε να διαψεύσει ότι πράγματι είναι αυτός που δίνει τις εντολές για τον εισαγγελέα. Αν το κάνει τώρα θα είναι αργά. Θα είναι ακόμη μεγαλύτερη η ομολογία του, καθώς θα έχει χρειαστεί δύο μέρες για να χειριστεί το ψέμα του.

Η σιωπή του είναι ξεκάθαρη ομολογία. ΚΙ ΟΜΩΣ… Κι όμως, οι εφημερίδες ασχολούνται με το ποιος μπορεί να έκανε το αδίκημα παρακολούθησης του πρωθυπουργού ΚΑΙ ΟΧΙ με το αδίκημα του πρωθυπουργού! Από την άλλη, η αντιπολίτευση σιωπά. Κι εμείς συνηθίσαμε τόσο πολύ να εκπλησσόμαστε που πλέον δε μας εκπλήσσει τίποτα.

Όταν ο Κασιδιάρης έβγαλε το βίντεο με το οποίο αποδείκνυε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας είχε ανοιχτή γραμμή με τους νεοναζί μέσω του στενότερου συνεργάτη του, ο Σαμαράς απέπεμψε τον Μπαλτάκο και καθάρισε. Τώρα που η σιωπή του πρωθυπουργού φωνάζει ότι χειριζόταν προσωπικά τη Χρυσή Αυγή ποιος θα αποπέμψει τoν πρωθυπουργό;

Διότι εάν όντως ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να «γαμήσει ο εισαγγελέας τους τρεις της Χρυσής Αυγής», ποιος μας λέει ότι σε άλλες περιπτώσεις ο πρωθυπουργός δεν είχε δώσει εντολή να φερθούν με το γάντι ή να ξελασπώσουν τρεις άλλους της Χρυσής Αυγής; Ποιος θα μας εγγυηθεί ότι ο πρωθυπουργός δεν έδωσε την… εισαγγελική εντολή να γαμηθούν οι τρεις της Χ.Α. επειδή δεν του έκαναν κάποιο χατίρι ή επειδή πάτησαν μια συμφωνία; Τώρα πλέον όλα είναι ανοιχτά.

Σωματικά και ηθικά ακρωτηριασμένοι. Εγκεφαλικά ναρκωμένοι. Ένα μόνο κέντρο του εγκεφάλου μας άφησαν ξύπνιο. Του φόβου. Εκπαιδευμένο να υπακούει και να υποτάσσεται σε κάθε απειλή για τα χειρότερα. Ποια χειρότερα, γαμώτο!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top