Select Menu

Διίστανται οι απόψεις σχετικά με τη χρησιμότητα και μη ενός τέτοιου εγχειρήματος .

Το Facebook αναπτύσσει ένα νέο κοινωνικό δίκτυο, αλλά αυτή τη φορά αποκλειστικά για την επικοινωνία των επιχειρήσεων, γράφει η Financial Times.

Το « Facebook στην Εργασία » θα είναι παρόμοιο με το κανονικό Facebook, αλλά οι χρήστες θα είναι σε θέση να έχουν δύο λογαριασμούς – έναν "κανονικό" , κοινωνικό και έναν άλλο , επαγγελματικό.

Το νέο επαγγελματικό δίκτυο θα επιτρέπει στους χρήστες του να επικοινωνούν με τους συναδέλφους τους , να κοινωνικοποιούνται και να μοιράζονται έγγραφα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το « Facebook στην εργασία » έχει ήδη ξεκινήσει για τους υπαλλήλους της εταιρείας. Οι δημιουργοί του προφανώς ελπίζουν να το κάνουν εξίσου ανταγωνιστικό σε σχέση με τα ήδη υπάρχοντα κανάλια επαγγελματικής επικοινωνίας, όπως το Google Drive, το Microsoft Office και το LinkedIn.

Το Linkedin, που δημιουργήθηκε το 2003, επί του παρόντος παραμένει το μεγαλύτερο επαγγελματικό δίκτυο. Αυτή η εταιρεία έχει 332 εκατομμύρια χρήστες σε περισσότερες από 200 χώρες.

Σύμφωνα με την εταιρεία , έρευνα στα μέσα Σεπτεμβρίου έδειξε πως το Facebook είχε 1,35 δισ ενεργούς χρήστες . Ωστόσο, πολλοί εργοδότες είναι επιφυλακτικοί σχετικά με την ιδέα της χρήσης των κοινωνικών δικτύων στην εργασία, και πολλοί απλά δεν επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να χρησιμοποιούν το Facebook κατά τις εργάσιμες ώρες.

“ « Το Facebook στην εργασία » , θα ωφελήσει πιθανότατα με κάποιο τρόπο τις εταιρείες, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα επιβεβαιώσει όλες τις προσδοκίες ” - λέει ο καθηγητής André Spicer από το Cass Business School.

“ Η παραγωγικότητα των εργαζομένων σίγουρα δε θα αυξηθεί, αλλά το δίκτυο θα τους βοηθήσει να γνωρίζουν τι συμβαίνει στην εταιρεία ανά πάσα στιγμή . ”

Χάσιμο χρόνου;

“ Τα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, δημιουργούν το φαινόμενο των « αδύναμων κρίκων » μεταξύ των εργαζομένων ” , είπε ο ίδιος και συνεχίζοντας διευκρίνισε πως αυτοί είναι οι άνθρωποι με τους οποίους επικοινωνούμε αρκετά σπάνια και ελάχιστα γνωρίζουμε .

Υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα.

“ Τα μέλη ενός τέτοιου δικτύου μπορούν εύκολα – και χωρίς να το επιδιώκουν - να επιτρέψουν τη διαρροή πληροφοριών . Επιπλέον, τα κοινωνικά δίκτυα, ακόμα και για επαγγελματίες , είναι δυνατόν να υπονομεύσουν την υφιστάμενη ιεραρχία στην εταιρεία.”

Επιπλέον όπως και το "παραδοσιακό" δίκτυο Facebook , το « Facebook στην εργασία » μπορεί επίσης να είναι πολύ χρονοβόρο .

Μια πιθανή ολέθρια συνέπεια μπορεί να είναι το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι θα ξοδεύουν όλο το χρόνο τους προσπαθώντας να βελτιώσουν το προφίλ τους στο δίκτυο, αντί να ασχολούνται με θέματα πρακτικής φύσεως .

Πηγή:bbc.co.uk
Μετάφραση : Το ιδιόμελο για το logiosermis.net 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top