Select Menu


Όγδοη ημέρα, χθες, κλειστό το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Όχι τα σχολεία. Το Υπουργείο. Δηλαδή, ανοιχτό είναι, «αλλά είναι σαν να είναι κλειστό», που θα έλεγαν κι οι προφήτες.

Διότι, από τις 29 Οκτωβρίου, θα έπρεπε να ισχύει το νέο οργανόγραμμα που προβλέπεται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πλην, όμως, δεν έχουν οριστεί προϊστάμενοι, διευθυντές, τμηματάρχες, άρχοντες, προύχοντες και σία.

«Δεν υπογράφει κανείς τίποτα. Δεν κάνει κανείς το παραμικρό. Δεν ξέρω τι θέση έχω πια», έλεγε αγανακτισμένη υπάλληλος του Υπουργείου. «Απλά πράγματα όπως το να ζητήσεις άδεια, δεν ξέρεις σε ποιον να το κάνεις και δεν υπάρχει κανείς για να υπογράψει. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το πολύ είναι ότι χάνονται κονδύλια για τα οποία υπάρχουν ασφυκτικές προθεσμίες».

Τα ίδια συμβαίνουν και στο Υπουργείο Πολιτισμού, πιθανόν και αλλού.

Το θυμήθηκα πριν λίγο, διαβάζοντας δημοσίευμα με τίτλο «Αγώνας δρόμου για τα 6 δισ. του ΕΣΠΑ» και υπότιτλο «Στο 75% η απορρόφηση των κονδυλίων από το πρόγραμμα 2007-2013 που εκπνέει στις 31.12.2015», για τα 6 δισ. που δεν έχει απορροφήσει η χώρα και, ειδικά, τα 500 εκατομμύρια ευρώ που δεν έχουν απορροφηθεί από το πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Προφανώς, δεν τα πολυχρειαζόμαστε…

protagon.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top