Select Menu



Ως μία από τις χαρακτηριστικότερες ημέρες κατάχρησης αστυνομικής εξουσίας και βίας προς απλούς πολίτες -διαδηλωτές και μη- έχει σημειωθεί πλέον η ημέρα της φετινής επετείου του Πολυτεχνείου, 17 Νοεμβρίου 2014. Έχουν φυσικά υπάρξει και άλλες. Τα τελευταία τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Αυτή προβλήθηκε περισσότερο. Προβλήθηκαν όλα όμως;


Μετά την πορεία του Πολυτεχνείου και την άγρια καταστολή, η οποία μεταδόθηκε ως.. «επεισόδια περιορισμένης έκτασης», ακολούθησε μια ανεπανάληπτη ''εξόρμηση'' των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ στα Εξάρχεια, τρομοκρατώντας οποιονδήποτε περαστικό περνούσε, εισβάλλοντας και σπάζοντας πόρτες πολυκατοικιών και κυνηγώντας επάνω στα διαμερίσματά τους ανθρώπους που έμεναν εκεί. Αποκορύφωμα όλων αυτών; Η λεηλασία ενός περιπτέρου.

Χθες, τυχαία, διαβάζοντας μια σελίδα που κατά τ' άλλα μου άρεσε πολύ, διαβάζω τα παρακάτω. Αρχικά με ''προδιαθέτει'' η εισαγωγή:

«Δεν τρέφω ιδιαίτερα αισθήματα αγάπης για τις μονάδες των ΜΑΤ ούτε και τις αντιπαθώ. Όλα τα κράτη, πιστεύω, διατηρούν ανάλογες αστυνομικές δυνάμεις για προφανείς λόγους. Αν δεν το έκαναν, η κατάρρευση μιας οποιασδήποτε κυβέρνησης οπουδήποτε στον κόσμο από μια δυναμική μειοψηφία θα ήταν απλή υπόθεση.»

«Μια δυναμική μειοψηφία». Οι λαϊκοί εκτενείς ξεσηκωμοί που μπορούν να φτάσουν στο σημείο να ρίξουν κυβερνήσεις, των οποίων οι πολιτικές είναι παντελώς αντίθετες με την λαϊκή βούληση και έγκριση, είναι... μια δυναμική μειοψηφία, από την οποία μπορούμε να προστατεύουμε την εκάστοτε κυβέρνηση με κάθε τρόπο. Ακολουθώντας το πρωτόκολλο πάντα βέβαια...! Διαβάζω παρακάτω:

«Μια τέτοια πράξη είναι και η πρόσφατη φερόμενη λεηλασία των ΜΑΤ σε περίπτερο και η φερόμενη κλοπή νερού η οποία μένει να διερευνηθεί από τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα της αστυνομίας και ίσως της δικαιοσύνης. Αν και φαίνεται καταρχήν απαράδεκτη, δημιουργεί και ερωτηματικά.

Αν οι άνδρες των ΜΑΤ ήταν απλοί ληστές, νερό θα έκλεβαν; Γιατί όχι χρήματα; Γιατί όχι τσιγάρα, αναπτήρες, προφυλακτικά ή έστω μια σοκοφρέτα;

Υποθέτω πως 50 λεπτά ο καθένας για ένα μπουκαλάκι νερό, θα είχαν. Φοβάμαι όμως πως τα πράγματα έγιναν αλλιώς, επαναλαμβάνοντας πως τίποτε δεν δικαιολογεί τη συμπεριφορά τους γιατί ως όργανα της τάξης οφείλουν, αν μη τι άλλο, να επιδεικνύουν ψυχραιμία.»

Έχει κι άλλο:

«Φοβάμαι πως, όπως πολύ συχνά συμβαίνει στο δημόσιο, η υπηρεσία τους δεν είχε προβλέψει να τους εφοδιάζει περιοδικά με νερό και τρόφιμα με αποτέλεσμα όταν κάποια στιγμή μοιραία χρειάστηκαν νερό, εκεί προέκυψε κάποια λεκτική αντιπαράθεση λόγω των γεγονότων με τον πωλητή και άλλους παριστάμενους η οποία τελικά λόγω της οργής των ανδρών των ΜΑΤ, που αδικαιολόγητα δεν έλεγξαν, εξελίχθηκε στο γνωστό συμβάν.»

Αυθαίρετες ερμηνείες ότι η υπηρεσία δεν εφοδίασε τους ματατζήδες με νερά και τρόφιμα, ενώ παρόλ' αυτά τους έχουν παραπάνω από εφοδιασμένους με ότι ακριβώς χρειάζονται (δακρυγόνα, γκλομπ, κλούβες, δυνατότητα προσαγωγής χωρίς δικαιολόγηση κ.λ.π.). Ύστερα χαρακτηρισμός της εισβολής στο περίπτερο, της βίαιης συμπεριφοράς στον υπάλληλο, το σύρσιμό του, τις βρισιές τύπου «σκάσε ρε» επειδή διαμαρτυρόταν, όλα αυτά χαρακτηρισμός ως... «λεκτική ανιπαράθεση»!

Ακόμη κι αν επείγονταν δεν μπορούσαν βιαστικά να πάρουν κάποια νερά από το ψυγείο και να πουν στο παιδί «συγνώμη φίλε θα στα πληρώσουμε μετά;» Ή κάτι τέτοιο; Έπρεπε να τον σύρουν, να τον βρίσουν και να του σπάσουν το περίπτερο; Αυτό είναι απλώς... «απώλεια ψυχραιμίας»; Βλέπουμε άλλωστε σε όλο το βίντεο κάποια ομάδα ιδιαίτερα επικίνδυνη να τους κυνηγάει, βλέπουμε άλλα επεισόδια, τους βλέπουμε να τρέχουν, να βιάζονται; ΟΧΙ!

Όχι, κύριε συντάκτη και όλως τυχαίως απόστρατε του στρατού ξηράς, εδώ δεν πρόκειται απλώς απλώς για απώλεια ψυχραιμίας ούτε για βιασύνη. Ούτε είναι το ζητούμενο τα νερά, τα προφυλακτικά ή η... σοκοφρέτα. Το θέμα εδώ είναι η ξεκάθαρη συμπεριφορά "εμείς κάνουμε ότι γουστάρουμε"! Όταν ξεσηκώνεται η κοινωνία, ξανά και ξανά και ξανά, εμείς θα βρούμε τρόπο -κατά προτίμηση σε μια περιοχή που "προσφέρεται" περισσότερο- να δείξουμε σε όλη του τη διάσταση ότι ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ! Και μετά η υπηρεσία και κάποιοι αρθρογράφοι απλώς να μας δικαιολογούν και, εντάξει, η πολιτεία να ζητήσει διοικητική εξέταση...!

Μην ξεχνάμε όμως... Ούτε στην επίσημη Χούντα παραδέχτηκε κανείς ποτέ τα βασανιστήρια. Ούτε καν στο Δικαστήριο. Πολύ μετά αποκαλύφθηκαν από καταθέσεις και αποδείξεις. Έχουμε καιρό λοιπόν. Αν θα μας τρομοκρατήσουν εντελώς μέχρι τότε; Ως κοινωνία μέχρι τώρα έχουμε δείξει ότι δεν τρομοκρατούμαστε τόσο εύκολα. Ότι αντιστεκόμαστε. Κι ας λένε "μαλθακούς" για τέσσερα χρόνια τώρα. Τα γεγονότα άλλα δείχνουν.

Τα προαναφερθέντα αποσπάσματα είναι από εδώ

ΥΓ.

Η αρχική φωτογραφία είναι της εισόδου της πολυκατοικίας της οδού Ερεσσού 67, την οποία έσπασαν τα ΜΑΤ και κυνήγησαν τους περαστικούς - ενοίκους της στα διαμερίσματά τους το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2014 μετά την πορεία του Πολυτεχνείου. Ένοικος μου είπε πως το τζάμι της πόρτας της εισόδου είχε μόλις αντικατασταθεί το επόμενο πρωί.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top