Select Menu


Το τρίγωνο του Διαβόλου συμπληρώθηκε! Ο Θεός βοηθός!

Γράφει ο Sotos

Το ομορφότερο ελληνικό νησί είναι η Σαμοθράκη. Υποκειμενικό, θα πει κανείς. Εντάξει, υποκειμενικό. Απ’ όλα τα νησιά, τέλος πάντων, για χρόνια περνούσα πιο καλά στη Σαμοθράκη.

Εκεί, λοιπόν, στη Σαμοθράκη, μου φαινόταν πολύ περίεργο, για νησί, που εύρισκα πιο εύκολα κατσίκι, παρά ψάρι, την ώρα μάλιστα που έβλεπα το λιμάνι της γεμάτο τράτες.

Κι έτσι, ρωτώντας για να λύσω την απορία μου, έμαθα διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα από τους ντόπιους ψαράδες: Λ.χ., ότι όλα τα ψάρια τους πάνε στις αγορές της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, ότι η ψαριά τους είναι ρέστα από τα κοπάδια που κατεβαίνουν από τη Μαύρη Θάλασσα, ότι όσα πιάνουν ξέφυγαν από τα δίχτυα στα Στενά, και άλλα πολλά. Έμαθα επίσης ότι τα ψαρεύουν στο όριο των χωρικών Ελλάδας-Τουρκίας.

Ως εκ τούτου, όπως αντιλαμβάνεστε, οι τσαμπουκάδες ανάμεσα σ’ Έλληνες και Τούρκους ψαράδες στην περιοχή είναι καθημερινό ψωμοτύρι, και οι εκατέρωθεν Ακτοφυλακές καλούνται από αμφότερους πιο συχνά απ’ όσο η Πυροσβεστική από τους Αθηναίους, όταν βρέχει στην Αθήνα.

Τώρα που δεν βρέχει στην Αθήνα, οι κολαούζοι της ολιγαρχίας των Μ.Μ.Ε. ανακαλύπτουν ξαφνικά ότι «τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε ελληνικό αλιευτικό στο Θρακικό πέλαγος»!

Μοιάζει αστείο, αλλά δεν είναι. Πίσω από αυτή την άθλια “είδηση” κρύβονται οι αδίστακτοι που μας κυβερνούν και το κυβερνητικό δόγμα του φόβου. Καθώς βλέπουν ότι ψοφάνε, ανεβάζουν ένα κλικ, από φόβο σε τρόμο. Και, μην έχετε αμφιβολία, όσο θα σκουραίνει το μέλλον τους, τόσο θα μικραίνει ο δισταγμός τους να βάλουν φόκο στα πάντα. Σου λέει, έτσι κι αλλιώς καμένη γη…

Αναλογιστείτε μόνο ότι το τρίγωνο του Διαβόλου ήδη συμπληρώθηκε: Έχουμε που έχουμε υπουργό Εξωτερικών Βενιζέλο με Πρωθυπουργό Σαμαρά, αποκτήσαμε και υπουργό Άμυνας τον Δένδια με τη… λαμπρή, αν θυμάστε, θητεία του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης (αλλοίμονο, υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)… Ο Θεός βοηθός!

Εύχομαι να μην παίζω άθελά μου το παιγνίδι τους, με όσα γράφω.

Α! Και ν’ αξιωθώ μια μέρα να ξαναπάω στην πανέμορφη Σαμοθράκη.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top