Select Menu


Νέο μεγάλο σκάνδαλο προώθησης ιατρικών ειδών σε δημόσια νοσοκομεία αποκάλυψαν οι δικαστικές Αρχές, με αποτέλεσμα δύο στελέχη εταιρίας ορθοπεδικών ειδών να διώκονται σε βαθμό κακουργήματος. Τους ερχόμενους μήνες αναμένεται από τα ανακριτικά γραφεία να παρελάσουν μεγαλογιατροί δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης για τα «δωράκια» που φέρεται ότι έλαβαν προκειμένου να προωθήσουν συγκεκριμένα ιατρικά είδη εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Το νέο σκάνδαλο εντοπίστηκε τυχαία από τη Δικαιοσύνη, καθώς στο πλαίσιο της ανάκρισης για τις μίζες που διακινούσε σε γιατρούς του ΕΣΥ εταιρία ορθοπεδικών (θυγατρική μεγάλης πολυεθνικής) βρέθηκαν σε σπίτι κατηγορουμένου έγγραφα και εμβάσματα από την ανταγωνίστρια της εν λόγω εταιρίας. Επειτα από αυτή την αποκάλυψη, διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα Γεώργιο Καλούδη, η οποία κατέληξε στην άσκηση της ποινικής δίωξης για τα αδικήματα της «ενεργητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου από δράστες οι οποίοι πέτυχαν όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Από την έρευνα του κ. Καλούδη προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι υπεύθυνοι της εταιρίας που διώκονται είχαν στήσει ολόκληρο δίκτυο στα δημόσια νοσοκομεία, μέσω του οποίου πλήρωναν γιατρούς προκειμένου να προωθούν συγκεκριμένο ιατρικό υλικό. Πλέον η δικογραφία περνά στα χέρια ανακριτή, ο οποίος θα αναλάβει να εντοπίσει τους γιατρούς και τους υπευθύνους των νοσοκομείων, οι οποίοι ενδεχομένως εμπλέκονται στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δεκάδες πρόσωπα.

H κύρια υπόθεση

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται και η ανάκριση για την (κύρια) υπόθεση με τις μίζες που διακινούσε σε γιατρούς του ΕΣΥ η εταιρία ορθοπεδικών, με τους δικαστικούς λειτουργούς που τη χειρίζονται να έχουν εδώ και μήνες στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία. Μεταξύ αυτών είναι και η λίστα των «best doctors» με ονόματα μεγαλογιατρών (περίπου 10) οι οποίοι εισέπρατταν μίζες (έως και 20% της αξίας των ορθοπεδικών ειδών) από την εταιρία ορθοπεδικών (σ.σ.: και θυγατρική μεγάλης πολυεθνικής) για να προωθούν τα είδη της, υπερκοστολογημένα κατά τουλάχιστον 35%.

Βάσω Παλαιού, εφημερίδα Δημοκρατία

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top