Select Menu

Με εξαιρετική αμηχανία, σχολίασε ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς, τα εντυπωσιακά ευρήματα της αρχαιολογικής ανασκαφής στην Αμφίπολη, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πλέον τρανή απόδειξη που αυτά αποτελούν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Η απάντηση δόθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης μετά τη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τους πρέσβεις της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

Ειδικότερα, σε ερώτηση που τέθηκε αν επιθυμεί να σχολιάσει τις πρόσφατες αρχαιολογικές ανασκαφές στη Βόρεια Ελλάδα και ότι «σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές είναι απόδειξη της ελληνικότητας ολόκληρης της περιοχής», ο κ. Νίμιτς, στην προσπάθειά του να απαντήσει διπλωματικά, υπέπεσε σε ένα «ολίσθημα», λέγοντας ότι έχει δει αρχαιολογικούς χώρους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην πΓΔΜ.

«Μου αρέσει να επισκέπτομαι αρχαιολογικές ανασκαφές. Έχω επισκεφτεί πολλές και είδα αρχαιολογικούς θησαυρούς σε πολλά μέρη της περιοχής και στις δύο εμπλεκόμενες χώρες και σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Αγαπώ την αρχαιολογία. Θα ενθάρρυνα, λοιπόν, επιπλέον αρχαιολογικές εξελίξεις και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξουν και άλλες ανακαλύψεις για τους αρχαίους Μακεδόνες, οι οποίοι είχαν σημαντική συμβολή στον παγκόσμιο πολιτισμό», δήλωσε ο κ.Νίμιτς.

defencenet.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top