Select Menu


Το Ινστιτούτο Οικονομικών και Ειρήνης συνέταξε την έκθεση Global Terrorism Index 2014 που περιέχει την καταγραφή των τρομοκρατικών επιθέσεων για το 2013.

Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις έφτασαν τις 10.000 για το 2013, που σημαίνει αύξηση κατά 44% σε σχέση με το 2012. Οι οργανώσεις Ισλαμικό Κράτος , που δρα στην Συρία και το Ιράκ, η Μπόκο Χαράμ στην Νιγηρία, οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και η Αλ Κάϊντα που έχει παγκόσμια δράση, ευθύνονται για το μεγαλύτερο αριθμό των θανάτων. Το Ιράκ είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

18.000 άτομα έχασαν την ζωή τους από τρομοκρατικές επιθέσεις με το 80% των θυμάτων να συγκεντρώνεται σε 5 χώρες: Ιράκ, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Συρία και Νιγηρία. Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Στιβ Κιλέλια δήλωσε στο BBC ότι αύξηση δεν αφορά μόνο την ένταση του τρομοκρατικού φαινομένου, αλλά και το εύρος του, και την αποδίδει στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, που άρχισε το 2011.

Από τα κράτη μέλή του ΟΟΣΑ, οι χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την τρομοκρατία είναι η Τουρκία και το Μεξικό με 57 και 40 θανάτους αντίστοιχα.

iefimerida.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top