Select Menu


Το πρόστιμο μαμούθ των 3,2 δισ. δολαρίων επέβαλλαν οι εποπτικές αρχές Βρετανίας, ΗΠΑ και Ελβετίας στις τράπεζες Citigroup, HSBC, JPMorgan Chase, UBS και Royal Bank of Scotland που κατηγορήθηκαν για χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος. Ανοιχτή παραμένει η έρευνα για την Barclays.

Οι πέντε τράπεζες συμφώνησαν σε συνολικό διακανονισμό με τις εποπτικές αρχές και παραδέχθηκαν ότι δεν είχαν τον απαιτούμενο εσωτερικό έλεγχο για να αποτρέψουν τη χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος.

Η βρετανική εποπτική αρχή επέβαλε πρόστιμο ύψους 1,7 δισ. δολαρίων για αποτυχία στον έλεγχο της επιχειρηματικής πρακτικής ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τις πρακτικές της Barclays. Η αμερικανική Commodity Futures Trading Commission επέβαλε συνολικά πρόστιμο 1,4 δισ. ευρώ ενώ η UBS καλείται συνολικά να καταβάλει 803 εκατ. ευρώ στις βρετανικές και αμερικανικές εποπτικές αρχές καθώς και την ελβετική Finma.

Το πρόστιμο για τη Citigroup αγγίζει τα 668 εκατ. δολάρια, για την JPMorgan τα 662 εκατ. δολάρια, για τη Royal Bank of Scotland τα 634 εκατ. δολάρια και για την HSBC Holdings τα 618 εκατ. δολάρια. Η περίοδος που εξετάστηκαν οι πρακτικές των συγκεκριμένων τραπεζών ήταν από την 1η Ιανουαρίου 2008 έως τις 15 Οκτωβρίου 2013.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top