Select Menu


«Plan B» για την περίπτωση πρόωρων εκλογών και νίκης του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Το πρακτορείο υποστηρίζει ότι το Βερολίνο επιδιώκει διακριτικές επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα για παν ενδεχόμενο και με στόχο «να μετριαστούν οι πολιτικές προθέσεις» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφέρει το Reuters, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει συναντηθεί «τουλάχιστον τρεις φορές» με το πρώην στέλεχος της ΕΚΤ και νυν υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας Γεργκ Άσμουσεν, ενώ έχει επίσης συναντηθεί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον πρόεδρο της Ευρωτράπεζας Μάριο Ντράγκι.

«Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι σκέφτεται η αντιπολίτευση» ανέφερε στο Reuters υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία «επιχειρεί να κάνει βήματα προσέγγισης στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ηγέτη του». Οι Γερμανοί εξακολουθούν να στηρίζουν τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, αλλά εξετάζουν και επιλογές στο πλαίσιο του Plan B» επισημαίνει στο πρακτορείο ο Γιενς Μπάστινα, Γερμανός οικονομολόγος και πρώην μέλος της Task Force.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατήσει θα είναι «πρώτη φορά που ένα κίνημα βαθιά εχθρικό στο πρόγραμμα της τρόικας θα αναλαμβάνει την εξουσία στην Ευρώπη». Τονίζει όμως ότι «η έλευση του ριζοσπάστη αριστερού στην εξουσία δεν θα 'πυροδοτήσει' τώρα τον ίδιο πανικό που θα προκαλούσε τον Ιούνιο του 2012, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ φαινόταν στα πρόθυρα μιας επανάστασης». 

Τέλος προσθέτει ότι η γερμανική κυβέρνηση διαπιστώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει «μια πιο μετριοπαθή και πραγματιστική στάση παρά το γεγονός ότι δεν έχει απεμπολήσει την αριστερή του ρητορική».

tvxs.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top