Select Menu


Ποια funds διαπραγματεύονται να αγοράσουν δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες;

«Μπαράζ» πωλήσεων δανειακών χαρτοφυλακίων από τις τράπεζες θα εκδηλωθεί αμέσως μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress test. Oι τράπεζες ήδη οργανώνονται προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά δεν σχεδιάζουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος της ΕΚΤ και αφήσουν πίσω τους την αβεβαιότητα των stress test.

Τον χορό έχει ανοίξει ήδη η Εurobank, η οποία έχει σε εξέλιξη διαγωνισμό για την πώληση χαρτοφυλακίου επιχειρηματικών δανείων ύψους 470 εκατ. ευρώ. Η σχετική διαδικασία είναι σε εξέλιξη και οι δεσμευτικές προσφορές πρόκειται να υποβληθούν στο τέλος του Οκτωβρίου, αμέσως μετά την ανακοίνωση των stress test στις 26 Οκτωβρίου. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις προσφορές που θα δοθούν για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, με τις εκτιμήσεις να τοποθετούν χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ,ΠΩΛΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ, ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΑΝ ΑΝ ΚΟΥΡΕΥΑΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ!!!
Ωστόσο, το ενδιαφέρον των ξένων fund είναι έντονο, ιδιαίτερα για δάνεια ξενοδοχειακών μονάδων, ναυτιλιακών εταιριών αλλά και ακίνητης περιουσίας. Εκπρόσωποι μεγάλων private equity και hedge fund είναι ήδη σε συζητήσεις με τα στελέχη των τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες στη γραμμή εκκίνησης για τη διεκδίκηση των δανειακών χαρτοφυλακίων έχουν πάρει θέση :

-Το Οaktree και το Fortress, δύο μεγάλοι αμερικανικοί επενδυτικοί οργανισμοί, με δραστηριότητες σε όλο το φάσμα των επενδύσεων. Το πρώτο διαχειρίζεται 91 δις. δολάρια και το δεύτερο 63,8 δις.

-Το York Capital γνωστό στην Ελλάδα από τις επενδύσεις σε ΤΕΡΝΑ, ελληνικά ομόλογα κλπ ενώ έχει εκφράσει ενδιαφέρον και για την Τράπεζα Αττικής.

-H Dolphin Capital του κ. Μ. Καμπουρίδη. Η εταιρία του κ. Καμπουρίδη –στην οποία συμμετέχει μεταξύ άλλων το Third Point- είναι παρούσα και δραστήρια στην ελληνική αγορά στις συζητήσεις με τις τράπεζες που αφορούν ξενοδοχεία, εκτάσεις κλπ

-Η Valde Capital Investment, επενδυτικός οργανισμός με στρατηγική την εξαγορά πλειοψηφίας ή και 100% επιχειρήσεων με ετήσιο τζίρο μεταξύ 5 και 50 εκατ. δολαρίων και κερδοφορία, άνω των 2 εκατ. δολαρίων.

-Η Lone Star, εταιρία επιχειρηματικού κεφαλαίου με διεθνείς δραστηριότητες στην αγορά ακινήτων, μετοχών και χρηματοπιστωτικών προιόντων κάθε είδους.

-Η Paulson Fund, εταιρία διαχείρισης hedge fund από τη Νέα Υόρκη με σημαντικές επενδύσεις στις μετοχές των τραπεζών

kinima-ypervasi

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top