Select Menu


Κλείνοντας το στόμα σε όλους τους επικριτές της, η ΝΔ, παρουσίασε το σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο, σε ένα απλό γραφικό, πλήρως κατανοητό, συνοψίζονται τα αποτελέσματα της συνάντησης Χαρδούβελη – Λαγκάρντ, ως σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο.

Στη συνάντηση, που διήρκησε περίπου 40 λεπτά, συμμετείχαν επίσης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας.

Από πλευράς του ΔΝΤ το «παρών» έδωσαν ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και ο εκπρόσωπος Τύπου, Τζέρι Ράις.

Η ελληνική αποστολή προσήλθε στη συνάντηση με βασικό στόχο την έξοδο της χώρας μας από το μνημόνιο.

Πως θα γίνει αυτό κανείς δεν ξέρει, καθώς μόλις την περασμένη Παρασκευή στην Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας όλοι παραδέχθηκαν πλέον ανοιχτά ότι οι προηγούμενες προβλέψεις για “έξοδο από το τούνελ” διαψεύστηκαν και το μόνο που έχουν να προτείνουν είναι νέα “προγράμματα επιτήρησης”, σαν του Ντράγκι και της Λαγκάρντ στην Ελλάδα.

Τα καμουφλαρισμένα μνημόνια είναι η λύση που προτείνουν οι “επόπτες” ΕΚΤ και ΔΝΤ ως αντίπαλο δέος στην “σκληρή και αδίεξοδη λιτότητα” της Μέρκελ που δεν δουλεύει. 

Από τη μια ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι εκβιάζει ότι η παροχή «ρευστότητας» για τις τράπεζες στην Ελλάδα (και στην Κύπρο) είναι άμεσα εξαρτημένη από “κορσέ επιτήρησης”, επιχειρώντας έτσι να δέσει την επόμενη κυβέρνηση. 

Από την άλλη η επικεφαλής του ΔΝΤ Κ. Λαγκάρντ το λέει πιο κομψά αλλά με ίδιο νόημα. Το ΔΝΤ δεν φεύγει έτσι εύκολα. Απλά αλλάζει όνομα: η “στήριξη”... υπό εποπτεία, θα ονομάζεται “προληπτική στήριξη”... υπό επιτήρηση

Και 'συ λαέ βασανισμένε, μην ξεχνάς τον Ωρωπό...

Επιμέλεια: logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top