Select Menu


Κεφαλικό φόρο από 14,5 έως και 20 ευρώ ανά επιβάτη, κατά τα πρότυπα του «σπατόσημου», φέρνει η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων από το ΤΑΙΠΕΔ. Οι ιδιωτικοί όμιλοι που θα τα αναλάβουν θα τα εκμεταλλεύονται για 30 έως 50 χρόνια.

Όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών η κυβέρνηση όχι μόνο θα παραχωρήσει την εκμετάλλευση των αεροδρομίων σε ιδιώτες για 50 χρόνια, αλλά οι ιδιωτικοί όμιλοι που θα τα αναλάβουν δεν θα βάλουν «δεκάρα τσακιστή» από την τσέπη τους για τα έργα υποδομών. Κοινώς, η πώληση των αεροδρομίων θα στηριχθεί στις… πλάτες των επιβατών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στα ψιλά γράμματα της διακήρυξης του διαγωνισμού επιβάλλεται «κεφαλικός φόρος» 14,5 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη για τα πέντε χρόνια που προβλέπεται η περίοδος κατασκευής, ο οποίος στη συνέχεια θα μονιμοποιηθεί και θα αυξηθεί στα 20 ευρώ!

Οι όμιλοι που θα αναλάβουν τα περιφερειακά αεροδρόμια θα πάρουν την εκμετάλλευση για 30 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης της σύμβασης για άλλη μια δεκαετία. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χρόνος θα αυξηθεί στα 50 χρόνια και η υποχρέωση ολοκλήρωσης των επενδύσεων, που υπολογίζονται σε 250-300 εκατ. ευρώ, «ξεχύλωσε» από τα τρία στα πέντε χρόνια, μετά την υπογραφή της σύμβασης.


Αν το ρεπορτάζ της εφημερίδας αποδειχθεί αληθές και δεν διαψευστεί από την κυβέρνηση, τότε θα μιλάμε για άλλη μια «αναπτυξιακή επιτυχία» της κυβέρνησης Σαμαρά.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top