Select Menu


Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους για μια νεκρή ζώνη μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας, ως μέσο, για να σταματήσουν την επίθεση του ‘ισλαμικού κράτους’ κατά των παραμεθόριων περιοχών των τουρκικων -συριακών συνόρων.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, τηλεφώνησε τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη για να τον ενημερώσει σχετικά με την υποστήριξη της χώρας του, σε μια ουδέτερη ζώνη.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην τουρκική προεδρεία, ο Ερντογάν είπε στον Ολάντ, ότι η Τουρκία έχει δεχθεί μέχρι σήμερα 200 χιλιάδες Κούρδους πρόσφυγες από τη Συρία και ότι η ουδέτερη ζώνη αποτελεί προτεραιότητα για τη χώρα του.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός γενικός γραμματέας του Στέιτ, Τζον Κέρι, δήλωσε ότι οι σκέψεις της Τουρκίας για μια ουδέτερη ζώνη « είναι μια ιδέα που αξίζει να την εξετάσουμε, παρατηρώντας τα πράγματα εκ του σύνεγγυς».

Επίσης, το Ηνωμένο Βασίλειο, συμφώνησε σε μια τέτοια απόφαση, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα, χωρίς περισσότερα σχόλια.

Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top