Select Menu


Την επέτειο ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας για να απευθύνει… ανοιχτή επιστολή στον μεσαίο χώρο, μέσω άρθρου που υπογράφει στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, επιχειρώντας να απομακρύνει την κοινωνική ανησυχία για μια ενδεχόμενη έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στοχεύει ξεκάθαρατις μετριοπαθείς ομάδες πολιτών που από τις εκλογές του 2009 και μετά έχουν επιλέξει την αποχή από τα πολιτικά δρώμενα, επιχειρώντας να τους πείσει ότι κανένας πλέον στην Ευρώπη δεν αισθάνεται να απειλείται από μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, που θα έφερνε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Η παρέμβαση Τσίπρα έρχεται σε συνέχεια μιας στρατηγικής η οποία κορυφώθηκε μετά τις ευρωεκλογές του Μαϊου, και θέλει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κρατάει μετριοπαθή στάση απέναντι στον Κώστα Καραμανλή και τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του, και την ίδια στιγμή να απευθύνεται στις δυνάμεις του χώρου της Κεντροαριστεράς και κυρίως του Κέντρου, που στο παρελθόν στήριξαν τον Κώστα Σημίτη.

“Η Ευρώπη ακούει τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον ξορκίζει”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παραδέχεται ότι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές της Ελλάδας θα είναι δύσκολη, προσθέτει ωστόσο ότι μονάχα το κόμμα του μπορεί να το κάνει, λόγω της απαξίωσης που εκτιμά ότι συνοδεύει πλέον τη σημερινή κυβέρνηση.

ysterografa.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top