Select Menu



Το Μέγαρο Μαξίμου, ανάμεσα στους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας, έχει στο τραπέζι και την υποψηφιότητα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, η οποία, όπως εκτιμά το επιτελείο του Πρωθυπουργού, μπορεί να εξασφαλίσει ευρύτερες πλειοψηφίες και να πιάσει τον μαγικό αριθμό των 180 βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, όπως εκτιμά το Μέγαρο Μαξίμου, ως μέλος μιας ισχυρής επιχειρηματικής οικογένειας, με βαθιές ρίζες στο επιχειρηματικό υπέδαφος της Μεταπολίτευσης, αλλά και λόγω του φιλανθρωπικού της έργου και της σχέσης της με την Unesco, η οποία της διασφαλίζει απήχηση πέραν των ελληνικών συνόρων, είναι μια υποψηφιότητα που μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερες πλειοψηφίες κομμάτων και σχηματισμών που εκπροσωπούνται στη Βουλή.

Εξάλλου, τόσο η ίδια όσο και η οικογένεια Βαρδινογιάννη διατηρούν καλές και φιλικές σχέσεις με πολιτικούς όλων των κομμάτων, ενώ πολλά συγγενικά τους πρόσωπα βρέθηκαν και βρίσκονται στην πολιτική σκηνή.

Ωστόσο, όπως εκτιμούν, η υποψηφιότητα αυτή ενέχει και σοβαρά προβλήματα, αφού η οικογένεια Βαρδινογιάννη, αν αποδεχθεί την τιμητική αυτή πρόταση, ενδέχεται να εγκλωβιστεί στο πολιτικό γίγνεσθαι, κάτι που ενδεχομένως θα έκανε πιο περίπλοκη την επιχειρηματική της δραστηριότητα.

Επιπροσθέτως, αυτό θα έφερνε την οικογένεια Βαρδινογιάννη «απέναντι» στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν προτίθεται να ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας, επειδή θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Πέραν της Motor Oil, έναν κολοσσό στον τομέα της ενέργειας, οι πολυσχιδείς δραστηριότητες της οικογένειας Βαρδινογιάννη εξαπλώνονται από την ναυτιλία και τις συμμετοχές ως τα μίντια. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι ένας εκ των βασικών μετόχων σε δύο από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, το Mega και το Star channel.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top