Select Menu


Ένα ερώτημα πλανάται για το πού θα βρεθούν τα λεφτά που υπόσχεται ο Σαμαράς από τη μια και ο Τσίπρας από την άλλη. Από την στιγμή που τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2013 επιβεβαίωσαν ότι το έλλειμμα της χώρας είναι στο 175% του ΑΕΠ (από το 121% που ήταν το 2010) αυτό σημαίνει ότι χρήματα για να εξοφληθεί το χρέος της χώρας δεν υπάρχουν.

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Επίσης αποδείχτηκε ότι από την στιγμή που 4 εκατ. Ελλήνων είναι πλέον στα πρόθυρα της φτώχειας άλλα λεφτά δεν μένουν για να εισπράξουν από τους πολίτες. Ας υποθέσουμε ότι θα κόψουν τις συντάξεις και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων στο μισό. Πάλι τα χρέη δεν βγαίνουν αφού μισθοί του δημοσίου και συντάξεις πληρώνονται από τα δάνεια της χώρας. Πού λοιπόν θα βρεθούν τα χρήματα που υπόσχονται και από ποιον;

Ο Τσίπρας στην πριν ένα μήνα ομιλία του στη Λέσχη Ambrosseti στο Κόμο της Ιταλίας τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕ) θα είναι αυτή που θα σώσει τόσο την οικονομία της Ελλάδας αλλά και όλων των χωρών που έχουν ανάγκη Ανάπτυξης. Πήγε λοιπόν στην Λέσχη των Οικονομικών Καρχαριών του Πλανήτη να τους πει ότι λεφτά θα βρούμε από εσάς. Την ίδια Τράπεζα όσο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επικαλείται στα δύσκολα ο Σαμαράς λέγοντας ότι δεν χρειάζεται η Ελλάδα νέο μνημόνιο. Σήμερα ο Γιούνκερ στην διαδικασία της νέας Κομισιόν, έχει ως κύριο στόχο της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής ( η οποία θα έχει πια πολιτικό και όχι οικονομικό χαρακτήρα) να ρίξει στην αγορά της Ευρώπης και ειδικά στις χώρες που έχουν ανάγκη Ανάπτυξης 300 δις ευρώ. Η ΕΚΤ και ΕΤΕ είναι τα δύο όπλα λοιπόν των ναζιστοευρωπαίων που θα ρίχνουν χρήμα σε χώρες υπό κατοχή με τον μανδύα των επενδυτικών προγραμμάτων.

Ποια η ουσία του όλου εγχειρήματος που θα βάλουν την Ελλάδα πιο βαθιά με την υποστήριξη τόσο της ελληνικής συγκυβέρνησης όσο και της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης; Να δανείζεται η Ελλάδα (μέσω ιδιωτών επενδυτών) από τις δύο αυτές τοκογλυφικές Τράπεζες και όχι ως κράτος απευθείας από αγορές. Τα δάνεια θα τα παίρνουν με το τσουβάλι οι δύο κεντρικές οικονομοπολιτικές τράπεζες της Ευρώπης και θα τα δίνουν με δήθεν μικρότερο επιτόκιο στις χώρες που θέλουν δάνειο με την ονομασία «Επενδυτικό Πρόγραμμα». Το επενδυτικό πρόγραμμα δεν θα δίνεται απευθείας στο κράτος-μέλος αλλά στις ιδιωτικές τράπεζες που επέλεξαν εδώ και δύο χρόνια να παίξουν το παιχνίδι στις ανάλογες χώρες που έχουν την έδρα τους.

Καλά μέχρι εδώ θα πουν οι υπερχρεωμένοι Έλληνες, θα γίνουν επενδύσεις! Παράδειγμα για το τι επενδύσεις θα γίνουν είναι η συμφωνία που ήδη έχει γίνει (και πέρασε πάλι στα ψιλά) μεταξύ της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Η συμφωνία που έκαναν οι αιρετοί άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους δανειστές-επενδυτές είναι η εξής: Χορηγεί δάνειο να γίνει ένας εθνικός αυτοκινητόδρομος στην Κρήτη χρηματοδοτώντας μέσω δανείου τον ιδιώτη εργολάβο. Οι τοπικοί άρχοντες θεωρούν μεγάλο επίτευγμα το ότι οι πολίτες δεν θα πληρώνουν διόδια για να χρησιμοποιούν τον δρόμο αυτόν. Όμως ο δρόμος δεν ανήκει ουσιαστικά στην Περιφέρεια αλλά ούτε στο Κράτος. Ο δρόμος θα ανήκει στον εργολάβο-ιδιώτη- επενδυτή αφού το Κράτος θα πληρώνει ενοίκιο στον ιδιώτη. Πάλι θα πούνε οι χαρωποί πολίτες ότι καλώς θα πληρώνει το κράτος για εμάς και θα έχουμε και δρόμο. Έλα όμως που υπάρχει ένας μεγάλος Ευρωπαϊκός Νόμος που μπαίνει σε ισχύ και στην Ελλάδα: Αν το κράτος ή η Αυτοδιοίκηση χρωστάει σε ιδιώτες, τότε οι ιδιώτες έχουν δικαίωμα κατάσχεσης περιουσίας του δημοσίου.

Ίσως όταν άκουσαν φευγαλέα οι Έλληνες την θέσπιση αυτού του νόμου να θεώρησαν ότι αν τους χρωστάει το κράτος 5,000 ευρώ, αυτοί θα πάρουν μία δημόσια ή δημοτική έκταση αφού το κράτος δεν θα μπορεί να τους ξεχρεώσει. Ο νόμος αυτός δεν είναι φτιαγμένος για τον κακομοίρη που νομίζει ότι θα «φάει» δημόσια περιουσία, ο νόμος αυτός έγινε για να μπορούν ειδικά οι εργολάβοι και ξένες επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στην χώρα να μπορούν να πάρουν με τις ευλογίες και τους ευρωπαϊκούς νόμους ελληνική γη νόμιμα και αναίμακτα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η μερίδα του λέοντος για τα οδικά και αναπτυξιακά έργα μέσω ΕΣΠΑ του 2015 πάνε αποκλειστικά στους μεγάλους εργολάβους και για έργα όπως σιδηρόδρομοι, οδικοί άξονες, απορρίμματα και γέφυρες. Οι μικροί εργολάβοι πετιούνται έξω από το παιχνίδι διότι το παιχνίδι είναι φτιαγμένο για δύο παίκτες: Τις δύο Ευρωπαϊκές Τράπεζες που θα δίνουν χρήματα σε ιδιώτες μέσω δανείων τραπεζών με χαμηλό επιτόκιο και διεθνών εργολάβων-κορακιών που θα έχουν Έλληνες αχυρανθρώπους μπροστά.

Κοινή πολιτική έχουν τα κόμματα που αντιμάχονται για τα δίκαια των Ελλήνων και την ανάπτυξη της χώρας. Την εξ ολοκλήρου παράδοση της εθνικής οικονομίας και εθνικής περιουσίας αυτή την φορά με την ονομασία «Έξοδο από τα Μνημόνια». Για το λόγο αυτό με μεγάλη ευκολία τόσο η συγκυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση όσο και τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα μιλούν για μια επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους. Δεν την ενδιαφέρει πλέον το χρέος την ΕΕ και με πολύ μεγάλη φιλευσπλαχνία θα το "κουρέψει" κιόλας για να την αγαπήσεις. Έχει ήδη βρει τον τρόπο να σε έχει στο χέρι για αιώνες και το σημαντικότερο να σου έχει πάρει εξ ολοκλήρου την χώρα με το τυρί στην φάκα που λέγεται "Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας".

lazarouyiannis.blogspot.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top