Select Menu

Νέα πρόταση για το όνομα της ΠΓΔΜ ετοιμάζεται να καταθέσει ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Μίμιτς. Η πρόταση αυτή ενδέχεται να κατατεθεί στις δύο πλευρές ως το τέλος Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Sloboden Pecat, η ονομασία που θα προτείνει ο κύριος Νίμιτς θα είναι αυτή η «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας».


Στην πρόταση, κατά το ίδιο δημοσίευμα, θα γίνεται λόγος για «Μακεδονική» γλώσσα και για«κατοίκους της Άνω Μακεδονίας».

Η «λύση» αυτή που πρόκειται να προτείνει ο αμερικανός διαμεσολαβητής είναι ουσιαστικά «λύση» Βόρειας και Νότιας Κορέας ανοίγοντας έτσι ουσιαστικά το δρόμο για τον «Μακεδονικό» αλυτρωτισμό δυναμιτίζοντας περισσότερο την όλη κατάσταση.

Πάντως, οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, στο οποίο δεν έχει κατατεθεί καμία πρόταση από τον κ. Νίμιτς, ούτε έχει ενημερωθεί ο ειδικός διαπραγματευτής, πρέσβης κ. Βασιλάκης.

Mε πληροφορίες απο kathimerini.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top