Select Menu


Οι άνθρωποι που μέχρι χθες ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις, σήμερα εμφανίζονται τιμητές των πάντων και δήθεν αντικειμενικοί, φανερά τρομαγμένοι από την επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτά μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν. «Κρατικοδίαιτοι» εκδότες με «καμικάζι» εφημερίδες να το παίζουν τιμητές των πάντων και να μέμφονται άλλους επιχειρηματίες για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και τις πολιτικές τους προτιμήσεις.

Άνθρωποι και όμιλοι που επί σειρά ετών υπήρξαν «εθνικοί εργολάβοι» χτυπώντας όλες τις δουλειές και ασκώντας πιέσεις μέσω των καναλιών και των εφημερίδων που ήλεγχαν να εμφανίζονται τώρα δήθεν αντικειμενικοί και βασικοί υποστηρικτές της κυβέρνησης και της τρόικας. Όποιος μάλιστα υποστηρίζει κάτι διαφορετικό από αυτούς, το κάνει με δόλο και με σκοπιμότητα. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο – ανερυθρίαστα - να κατηγορούν άλλους επιχειρηματίες για δήθεν ξαφνικούς έρωτες με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Κοινώς, «κοίτα ποιοι μιλάνε!».

Αυτοί που έβλεπαν τους πρωθυπουργούς από την πίσω πόρτα του Μαξίμου – σαν τους κλέφτες - προκειμένου να αιτηθούν νέα θαλασσοδάνεια για τα Μέσα ενημέρωσης που ελέγχουν, σήμερα το «παίζουν» κριτές των πάντων.

Μιλάμε βεβαίως για τους μετρ της προπαγάνδας που το 2007 ζητούσαν – μέσω πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος - από τον Γιώργο Παπανδρέου να παραιτηθεί από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και το 2009 φιλοξενούσαν στην πρώτη σελίδα τους άρθρο του Παπανδρέου!

Μιλάμε για αυτούς που το 2007 (στην κόντρα με τον Βενιζέλο) φώναζαν «κ@λόπαιδο» τον Γιώργο Παπανδρέου στους διαδρόμους των καναλιών τους και όταν έγινε πρωθυπουργός τον εκθείαζαν με καθημερινά τους πρωτοσέλιδα.

Όλα αυτά βέβαια ήταν προσωρινά διότι όταν ζήτησαν νέα δάνεια επί των θαλασσοδανείων που ήδη κατείχαν ο κ. Παπανδρέου δεν ενέδωσε και μέσα σε μια νύχτα έγινε εχθρός τους.

Μήπως να θυμίσουμε ποιον «μεγαλοεκδότη» κατήγγειλε ο ίδιος ο Παπανδρέου για εκβιασμό προκειμένου να πάρει δάνειο που του αρνήθηκε ο Ράπανος;

Μήπως να θυμίσουμε ποια «χαμαιτυπεία» της δημοσιογραφίας αποκαλούσαν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή «κλωνοποιημένη Ντόλυ» στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας τους;

Μήπως έχει κανείς αναρωτηθεί για ποιο λόγο οι δήθεν «μεγαλοεκδότες» στηρίζουν τόσο ανοικτά όλες τις επιλογές της τρόικας και της κυβέρνησης;

Και γιατί όσες φορές η τρόικα επιχείρησε να «εισβάλλει» στον έλεγχο των ελληνικών τραπεζών, τα πρωτοσέλιδα των μεγαλοεκδοτών ήταν εναντίον των δανειστών;

Διαβάστε λοιπόν, πόσα χρωστάνε οι… αποκαλούμενοι μεγαλοεκδότες που έχουν αναλάβει την αντικειμενική ενημέρωση του ελληνικού λαού. Αυτοί που επί σειρά ετών είχαν μετατρέψει τα «μαγαζιά τους» και τα μέσα ενημέρωσης που κατείχαν σε «ρουσφετομάγαζα» για να εξυπηρετούν τα ανίψια, τους γιούς και τα «κουμπαροξάδερφα» υπουργών οι οποίοι υπέγραφαν τροπολογίες για δημόσια έργα τα οποία στη συνέχεια… χτυπούσαν οι εθνικοί εργολάβοι με τις κοινοπραξίες τους. Αυτοί που εκμεταλλευόντουσαν για πάνω από 20 χρόνια κρατικές συχνότητες χωρίς να πληρώνουν δεκάρα τσακιστή:

-Μέχρι το 2013 οι εισηγμένοι στο Χ.Α. όμιλοι Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κατέγραφαν ζημιές που αγγίζουν τα 80 εκατ. ευρώ, με το δανεισμό να αγγίζει πλέον τα 540 εκατ. ευρώ και τις συνολικές τους υποχρεώσεις να ξεπερνούν τα 803 εκατ. ευρώ. Οι υποχρεώσεις ξεπερνούσαν το 1 δισ. ευρώ για το σύνολο των επιχειρήσεων media. Ο κύκλος εργασιών ανέρχεται στα 270 εκατ. ευρώ.

-Ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας του Σταύρου Ψυχάρη ξεπερνά τα 135 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά οι υποχρεώσεις του φτάνουν τα 211 εκατ. ευρώ.

-Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Πήγασος της οικογένειας Μπόμπολα αγγίζει τα 40,8 εκατ. ευρώ, με τις ζημίες του να φτάνουν τα 14,4 εκατ. ευρώ. Ο δανεισμός από τραπεζικούς οργανισμούς φτάνει τα 171 εκατ. ευρώ, με συνολικές οφειλές 214 εκατ. ευρώ.

-Το Mega αποτυπώνει μέσα στο 2013 τζίρο της τάξεως των 42,1 εκατ. ευρώ (έναντι 47,7 εκατ. ευρώ το 2012) και ζημίες που αγγίζουν τα 9,9 εκατ. ευρώ (7,4 εκατ. ευρώ πέρσι). Το δανειακό άνοιγμα της Τηλέτυπος Α.Ε., που διαχειρίζεται τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις του καναλιού αγγίζουν τα 194 εκατ. ευρώ.

Και μιας και φτάσαμε στην «ταμπακιέρα», που δεν είναι άλλη από τα stresstests των τραπεζών και τα κόκκινα δάνεια, καλό θα ήταν οι τράπεζες να φροντίσουν να πάρουν στο ακέραιο τα δάνεια που τους χρωστούν όλοι αυτοί οι «φωστήρες» της ενημέρωσης και να σταματήσουν να στέλνουν «σιδεροδέσμιους» μικρομεσαίους επιχειρηματίες επειδή χρωστούν μερικές χιλιάδες ευρώ.

Να σταματήσουν τις κατασχέσεις στα σπίτια και τις περιουσίες βιοπαλαιστών και να κυνηγήσουν όλους αυτούς τους «μπουρζουάδες» που κυκλοφορούν ανενόχλητοι στα καφέ του Κολωνακίου παρά το γεγονός ότι τα ονόματά τους φιγουράρουν στις λίστες όσων έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό…

Αλήθεια, ποιος Έλληνας πολίτης θα μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος με χρέη στις τράπεζες που ξεπερνούν τα 214 εκατομμύρια ευρώ;

newsbomb.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top