Select Menu



Βόμβες μεγατόνων έπεσαν στη Βουλή κατά την συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, αφού ειπώθηκε ότι στην κυβέρνηση νομοθετούν μετά από παρεμβάσεις που κάνουν επιχειρηματίες.

Την καταγγελία έκανε κατά την ομιλία του ο Γ. Δραγασάκης, φέρνοντας σε δύσκολη θέση των υπουργό Επικρατείας ο οποίος ωρυόταν από τα έδρανα.

Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΖΑ είπε: « «Σήμερα αρκεί ένας ισχυρός επιχειρηματίας, ένας εφοπλιστής, ένας εκδότης, μεγάλος ή μικρός ή ένας φίλος του πρωθυπουργού να τηλεφωνήσει στο Μαξίμου για να ακυρωθεί ένας νόμος»»

Με λίγα λόγια ένας επιχειρηματίας παίρνει τηλεφωνάκι και ζητά ένα νομοθέτημα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του. Τότε δίνεται η εντολή και με το γνωστό κόλπο, σε άσχετο νομοσχέδιο περνά μια συγκεκριμένη διάταξη κομμένη και ραμμένη γι’ αυτόν. Κάτι σαν χοντρό ρουσφέτι σαν να λέμε.

Άλλωστε κάπως έτσι πρέπει να έγινε και με το σκάνδαλο μεγατόνων των τελευταίων ημερών που δεν είναι άλλο από το ξεπούλημα του Ερρίκος Ντυνάν μέσω τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή λίγες μέρες πριν τον πλειστηριασμό.

Κάπως έτσι ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, είχε φροντίσει ελάχιστες ημέρες νωρίτερα να περάσει τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, η οποία προέβλεπε ότι σε περίπτωση αναγκαστικού πλειστηριασμού στοιχείων ενεργητικού ιδιωτικής νοσηλευτικής μονάδας ή ιδιωτικής κλινικής, ως επιχείρησης ή συνόλου περιουσίας, και ανεξάρτητα από τη νομική της μορφή, μεταβιβάζεται μαζί με τα ανωτέρω αυτοδικαίως στον πλειοδότη η διοικητική άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικής κλινικής που τυχόν υπάγεται στην κατάσχεση ή συνδέεται με μεταβιβαζόμενα στοιχεία ενεργητικού, εφόσον ο νέος φορέας πληροί τις προβλεπόμενες νόμιμες προϋποθέσεις.

Με λίγα λόγια ο στρώθηκε το έδαφος ώστε η Τράπεζα Πειραιώς να βάλει στο χέρι εκτός από τα κτήρια και τον εξοπλισμό, και την άδεια λειτουργίας του νοσοκομείου

Κάπως έτσι επέτρεψαν σε μια εταιρεία με μόλις 3.000 ευρώ τζίρο για το 2013, να βρίσκεται ξαφνικά με «ζεστά» 110 εκατομμύρια Ευρώ για να χτυπήσει πλειστηριασμό εταιρείας με υποχρεώσεις 300 εκατομμυρίων!

Έτσι γίνονται οι δουλειές και ας ωρύεται ο Σταμάτης.

hellasforce.com

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top