Select Menu

Οι χρήστες της κοινότητας του facebook , υποστηρικτές του δικτύου του Βλαντιμίρ Πούτιν , ανακοίνωσαν διοργάνωση έκθεσης , αφιερωμένης στα γενέθλια του Προέδρου της Ρωσίας στις 7 Οκτωβρίου , με την ονομασία « 12 άθλοι του Πούτιν » .

Στα πλαίσια της εκπόνησης του έργου σχεδιαστές και καλλιτέχνες οφείλουν να υποβάλουν πίνακες στους οποίους οι μέχρι τώρα δραστηριότητες του Πούτιν θα παρομοιάζονται με τους άθλους του Ηρακλή .

Παραδόξως , σύμφωνα με τους διοργανωτές της έκθεσης , οι ιστορίες των αρχαίων θρύλων του μυθικού ήρωα Ηρακλή μπορούν να μετατεθούν στη σύγχρονη εποχή , με τον τρικέφαλο σκύλο Κέρβερο να θυμίζει τις ΗΠΑ , την εξόντωση των Στυμφαλίδων ορνίθων να παραπέμπει στην αποτρεπτική παρέμβαση αναφορικά με τον αεροβομβαρδισμό στη Συρία και τον καθαρισμό των στάβλων του Αυγεία με την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Οι υποστηρικτές του Βλαντιμίρ Πούτιν διέκριναν ομοιότητες ανάμεσα στις ενέργειες του Ρώσου Προέδρου και στους 12 άθλους του αρχαίου ήρωα με τα κλασικά μοτίβα να πλαισιώνουν νέες συνθήκες με τον εξής τρόπο :

1 . «Εξόντωση του λιονταριού της Νεμέας» - καταπολέμηση της τρομοκρατίας

2 . «Αποκεφαλισμός της Λερναίας ύδρας» - απάντηση στις οικονομικές κυρώσεις της ΕΕ

3 . «Εξουδετέρωση Στυμφαλίδων ορνίθων» - διακοπή αεροβομβαρδισμού στη Συρία

4 . «Σύλληψη του ελαφιού της Κερύνειας» - Ολυμπιακοί αγώνες στο Σότσι

5 . « Εξημέρωση του Ερυμάνθιου Κάπρου και η μάχη των Κενταύρων» - κατάργηση ολιγαρχίας

6 . «Καθαρισμός των στάβλων του Αυγεία» - καταπολέμηση της διαφθοράς

7 . «Το ημέρωμα του ταύρου της Κρήτης» - Κριμαία

8 . «Αρπαγή των αλόγων του Διομήδη , νίκη επί του βασιλιά Διομήδη» - σύμβαση Mistral

9 . «Ζώνη της Ιππολύτης , βασίλισσας των Αμαζόνων» - κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream

10 . «Απαγωγή των βοδιών του τρικέφαλου γίγαντα Γυρυόνη» - σύμβαση φυσικού αερίου με την Κίνα

11 . «Αρπαγή των μήλων των Εσπερίδων» - υποστήριξη της ανακωχής του Μινσκ στην Ουκρανία

12 . «Ανάβαση από τον Άδη του τρικέφαλου σκύλου Κέρβερου » - αγώνας με ΗΠΑ

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι για τα γενέθλια του Βλαντιμίρ Πούτιν οι Ρώσοι σχεδιαστές έχουν ετοιμάσει μια σειρά από T- shirts και φούτερ με την εικόνα του .

Μια άλλη ομάδα πήρε την πρωτοβουλία να προτείνει τον καθορισμό της 7ης Οκτωβρίου ως ημέρας « ευγενικών ανθρώπων » , προς τιμήν των στρατιωτικών που εμφανίστηκαν την άνοιξη στην Κριμαία χωρίς σήματα αναγνώρισης και τους οποίους ονόμασαν « ευγενικούς ανθρώπους » . Αργότερα ο Πούτιν παραδέχτηκε ότι οι « ευγενικοί άνθρωποι » ήταν στην πραγματικότητα εκπρόσωποι των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονταν εκεί για την ασφάλεια του δημοψηφίσματος .

Πηγή: www.bbc.co.uk
Επιμέλεια - μετάφραση : Το ιδιόμελο 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top