Select Menu

Αλλάζουν συνεχώς βάρδιες τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας δίπλα από το Barbaros, το οποίο συνεχίζει τις παράνομες έρευνες στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Του Γιάννη Σελινόπουλου

Πάνω από τα καλώδια που παράνομα ποντίζει το Barbaros για τις σεισμογραφικές έρευνες στις κυπριακές θάλασσες πέρασε πλοίο τα τελευταία 24ωρα. 

Πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι πλοίο με σημαία Παναμά αγνόησε την τουρκική οδηγία Navtex και μάλιστα όχι από κάποιο λάθος, καθώς ειδοποιήθηκε από τα τουρκικά πλοία να μην πλησιάσει, πέρασε πάνω από τα καλώδια και συνέχισε την πορεία του κανονικά, χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Το σεισμογραφικό Barbaros συνέχισε και σήμερα, όπως βλέπετε στις οθόνες σας, τους κύκλους του στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου 9, ανάμεσα στη Λεμεσό και στο γεωτρύπανο SAIPEM 10000 της κοινοπραξίας Eni-Kogas.

Κοντά του πάντα τα συνοδευτικά Deep Supporter και Bravo Supporter, με τα πολεμικά πλοία των Τούρκων να αλλάζουν βάρδιες.

Το Barbaros επιτηρεί από χθες η φρεγάτα Γκιοκτσού, ενώ πλέον την πλατφόρμα της Eni-Kogas και το γεωτρύπανο παρακολουθεί από απόσταση 5 μέχρι 11 ναυτικών μιλίων το πολεμικό πλοίο Ζιπκίν.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Νομικής Υπηρεσίας για λήψη νομικών μέτρων, όχι μόνο κατά νομικών προσώπων, δηλαδή των εταιρειών νορβηγικών συμφερόντων που εμπλέκονται στις παράνομες έρευνες, αλλά και φυσικών προσώπων που επανδρώνουν τα πλοία, δύο εκ των οποίων δεν είναι τουρκικής καταγωγής.

Σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελία, Κώστα Κληρίδη, τα αποτελέσματα πρέπει να αναμένονται άμεσα. Η έρευνα, είπε, ανατέθηκε στη Γενική Εισαγγελία από το Υπουργείο Εξωτερικών. Είναι θέμα ημερών να την ολοκληρώσουμε. Βρισκόμαστε προς το τέλος. Δεν θα δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε προτού ενημερωθεί η κυβέρνηση, τόνισε.

Οι προκλήσεις της Τουρκίας συνεχίζονται και στο Αιγαίο, και σήμερα 14 F16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πέταξαν πάνω από ελληνικό έδαφος.

Τα έξι από αυτά, μάλιστα, εξαιρετικά χαμηλά σε ύψος μόλις 500 ποδών. Οπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας, σχηματισμός έξι τουρκικών F16 πέταξε πάνω από το νησί Ανθρωποφάγοι στα πεντακόσια πόδια, ενώ άλλοι δύο σχηματισμοί πέταξαν σε μεγαλύτερο ύψος πάνω από το Μακρονήσι και το Αγαθονήσι.

Ολα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι διενήργησαν και εικονικές προσβολές.

Δείτε σε ζωντανό χρόνο τις κινήσεις του πλοίου


infognomonpolitics

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top