Select Menu


Συνεχίζοντας τις προκλήσεις, το Τουρκικό ερευνητικό πλοίο ¨Μπαρμπαρός», για πέμπτη συνεχή μέρα, όργωσε παράνομα την Κυπριακή ΑΟΖ μπαινοβγαίνοντας στα οικόπεδα 1, 2 και 3.

Νωρίς το πρωί μάλιστα βρέθηκε και πάλι 25 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Λεμεσού ενώ γύρω στο μεσημέρι.κινήθηκε προς το γεωτρύπανο Saipem 10000 της Ιταλοκορεατικής κοινοπραξίας ENI/KOGAS σε απόσταση 27 ναυτικών μιλίων.σύμφωνα με τo sigmalive.com

Λίγο πριν το μεσημέρι οι Λεμεσιανοί έβλεπαν με γυμνό μάτι τη φρεγάτα TCG Goksu – F497 που το συνοδεύει η οποία πλησίασε στα 15 ναυτικά μίλια το λιμάνι της πόλης.

Τη γεώτρηση της ΕΝΙ/KOGAS στο κοίτασμα «Ονασαγόρας», εξακολουθεί να παρακολουθεί από απόσταση 5 ναυτικών μιλίων η κορβέτα TCG Bartın (F-504)

Η Τούρκικη Κορβέτα μας είναι γνωστή σε εμάς αφού πριν απο μερικές ημέρες έιχε παραβιάσει κατάφωρα τα Ελληνικά νερά.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή από το Υπουργείο Άμυνας το Μπαρμπαρός έχει ολοκληρώσει την καταγραφή και χαρτογράφηση των ζωνών στις οποίες θα διεξάγει έρευνες, κυρίως στα οικόπεδα 1, 2 και 3. Εντός των επομένων ημερών αναμένεται ν” αρχίσει τις σεισμογραφικές έρευνες με συγκεκριμένα πλέον στοιχεία που θα έχει στην κατοχή του και αφορούν δεδομένα γεωγραφικά, γεωλογικά και βυθογραφικά

veteranos.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top