Select Menu



Με ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο αναπτύχθηκε η οικονομία της Βρετανίας κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της χώρας, η πορνεία και η πώληση ναρκωτικών ουσιών ενίσχυσε την οικονομία κατά 11 δισεκατομμύρια λίρες.

Η ONS (σ.σ. έτσι ονομάζεται η στατιστική υπηρεσία) ανακοίνωσε ότι αυτοί οι αριθμοί προστίθενται στο ΑΕΠ της χώρας, βάσει των αλλαγών που υιοθετήθηκαν πριν από μερικούς μήνες.

Σύμφωνα με την έκθεση της υπηρεσίας, η πώληση παράνομων ουσιών προσφέρουν κατά μέσο όρο 6,7 δισ. λίρες τον χρόνο στον προϋπολογισμό, ενώ η πορνεία συνεισφέρει κατά 4,3 δις τον χρόνο.

Αντίστοιχη ανακοίνωση της υπηρεσίας τον περασμένο Μάιο, ανέφερε ότι τα ναρκωτικά και η πορνεία από το 1997 έως και το 2009 είχαν αυξήσει την οικονομία της Βρετανίας κατά 10 δισ. Λίρες. Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτό το ποσό είναι κατά 6 δισ. μεγαλύτερο από τα χρήματα που ξοδεύτηκαν στην κατασκευή κατοικιών κατά την αντίστοιχη περίοδο.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας αυξήθηκε κατά 0,9% από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο του 2014, δηλαδή -όπως αναφέρει η ONS- πρόκειται για την πιο γρήγορη αύξηση από το τρίτο τρίμηνο του 2013.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top