Select Menu


Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του, την οποία στήριξε στο ότι η λίστα ήταν «προϊόν υποκλοπής» και «απαγορεύονταν από τον νόμο και το Σύνταγμα» να την ελέγξει.

Ο κ. Διώτης πέρασε το κατώφλι του γραφείου των ανακριτών που ερευνούν τους χειρισμούς των ελεγκτικών μηχανισμών σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, έπειτα από τη χθεσινή προθεσμία που είχε λάβει.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, αρνήθηκε τις κατηγορίες της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του Δημοσίου και της νόθευσης εγγράφου.

Παρεμβάλλονται σημεία της απολογίας του:

«Από την πρώτη στιγμή που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μου έστειλε εντελώς ατύπως ένα στικάκι με την υποτιθέμενη λίστα Ελλήνων καταθετών στην Γενεύη και με δεδομένο ότι αυτή ήταν προϊόν υποκλοπής από μέρους κάποιου άπιστου και αργυρώνητου υπαλλήλου στη συνέχεια δε και παράβασης των μυστικών υπηρεσιών διατύπωσα την άποψη ότι η λίστα αυτή δεν ήταν αποδεικτικά αξιοποιήσιμη. Η κατηγορία την οποία αντιμετωπίζω δεν είναι σύννομη γιατί έγκειται ακριβώς στο ότι εγώ παρέλειψα να χρησιμοποιήσω τη «λίστα Λαγκάρντ», πράγματα που θα είχε υποτίθεται κατ' ανάγκη ως αποτέλεσμα την είσπραξη σημαντικών ποσών από το ελληνικό δημόσιο.

Όμως, η λίστα δεν ήταν αξιοποιήσιμη και έλεγχος των εγγράφων της λίστας χωρίς την χρησιμοποίησή της είναι αδιανόητος. Κατά την αναφορά δε αυτή, δεν στερείται ασφαλώς σημασίας και το γεγονός ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στον οποίο παρέδωσα το στικάκι με κάποιες ενδεικτικές εκτυπώσεις, συμφώνησε αμέσως μαζί μου για την ύπαρξη εν προκειμένω. Αυτά τα οποία υποτίθεται ότι παρέλειψα μου απαγορεύονταν από τον νόμο και το Σύνταγμα να πράξω.

Έχω πίσω μου μια ευφήμως γνωστή μακρά εισαγγελική πορεία σε θέσεις αιχμής και ιδιαίτερης ευθύνης (τις οποίες υπηρέτησα με αυταπάρνηση και με κίνδυνο εμού και των μελών της οικογενείας μου) και έχω μάθει να τηρώ απαρέγκλιτα τους νόμους χωρίς αβαρίες εκπτώσεις και συμβιβασμούς. Εγώ σημειωτέον είχα τη βεβαιότητα ότι το στικάκι έφτασε ατύπως στην Ελλάδα, όπως και ατύπως μου δόθηκε από τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Έχοντας λοιπόν εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στους συγκεκριμένους φορείς της, πιστεύω ότι αυτού του είδους η αυθαίρετη ενοχοποίησή μου δεν μπορεί να έχει συνέχεια και θα δοθεί τέλος στην παρούσα απίστευτη ταλαιπωρία μου.

Το στικάκι που ατύπως έστειλε προσωπικά σε μένα ο κ.Παπακωνσταντίνου ουδέποτε εισήχθη επισήμως στο ΣΔΟΕ καμία καταστροφή εγγράφου δεν έλαβε χώρα στην υπό κρίση περίπτωση , την επίμαχη λίστα (στικάκι) η οποία ήταν προδήλως προϊόν ηλεκτρονικής αναπαραγωγής, την αναπαρήγαγα και το αντίτυπό της παρέδωσα στον νέο υπουργό κ.Βενιζέλο. Διέγραψα το άλλο αντίτυπο που είχα στα στα χέρια μου, μην έχοντας κανένα λόγο να διατηρώ στην κατοχή μου απαγορευμένο και άχρηστο αντικείμενο».

efsyn.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top