Select Menu


Γνωρίζαμε ότι στην Ελλάδα, δοθείσης ευκαιρίας και αφορμής, είχαμε άπειρους σεισμολόγους, υγιεινολόγους, μετεωρολόγους, αρχαιολόγους, ηφαιστειολόγους και, γενικώς, όποια ειδικότητα απαιτούσε κάθε φορά η επικαιρότητα. Με αυτή την άνεση που είχαμε, να δεχόμαστε ό,τι ιδιότητα δήλωνε ο άλλος, φτάσαμε να κάνουμε πρωθυπουργό έναν άνθρωπο που δήλωνε μεν πολιτικός, αλλά η μοναδική εμπειρία που είχε ήταν αυτή του πιτσαδόρου.

Αυτός ο πιτσαδόρος λοιπόν έγινε πρωθυπουργός ορκιζόμενος κατά του μνημονίου. Για να μπορέσει να γίνει πρωθυπουργός, συμμάχησε με τον μεγαλύτερο εχθρό του, το ΠΑΣΟΚ. Ως πρωθυπουργός, ο πιτσαδόρος έγινε ένθερμος οπαδός του μνημονίου και όλων των παρεπόμενων. Άστατοι χαρακτήρες...αυτοί οι πιτσαδόροι.

Στην πορεία εκβίαζε τους βουλευτές του να ψηφίζουν τα νομοσχέδια που έφερνε προς ψήφιση στη Βουλή, λέγοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα καταστρεφόμασταν, θα μας έπαιρνε τα σπίτια ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα τρομακτικά. Μετά δε από κάθε θετική ψηφοφορία, μας έλεγε ότι σωθήκαμε. Αυτά επαναλαμβάνονταν με την ίδια ακριβώς σειρά, κάθε φορά που έπρεπε να ψηφιστεί κάτι που απαιτούσε η Τρόικα. 

Το αποτέλεσμα όμως ήταν κάθε φορά χειρότερο από την προηγούμενη. Όλοι οι οικονομικοί δείκτες συνεχίζουν να είναι αρνητικοί, εκτός από το πολυδιαφημισμένο πρωτογενές πλεόνασμα, που επιτεύχθηκε με την παύση πληρωμών που κήρυξε το Δημόσιο προς τους πολίτες και τους προμηθευτές του. Την ίδια στιγμή και παρά τις αλλεπάλληλες σωτηρίες, το ΑΕΠ έχει μειωθεί τόσο, όσο δεν έχει συμβεί ποτέ σε χώρα εν καιρώ ειρήνης.

Αντιλαμβανόμενος ο πιτσαδόρος ότι το μέλλον για τον ίδιο και την κυβέρνησή του ήταν δυσοίωνο, δεν δίστασε να υιοθετήσει τη φρασεολογία και τα συνθήματα της νεοναζιστικής ΧΑ. Πήρε δίπλα του ανθρώπους όπως ο Άδωνις, ο Βορίδης και ο Μπαλτάκος. Όλοι τους ακροδεξιοί με συστάσεις, ή και τσεκούρια αν θέλετε. Αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνει η ΧΑ τρίτο κόμμα σε δύναμη στη Βουλή.

Συμμάχους σε αυτή την πολιτική είχε ο πιτσαδόρος τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, τα οποία όλη αυτή την περίοδο επιβεβαίωσαν με το παραπάνω το χαρακτηριστικό της εξαπάτησης που τα διακρίνει. Βάφτιζαν μονίμως το κρέας ψάρι. Έφτασαν μάλιστα την παραμονή των εκλογών να κινδυνολογούν για το τι θα συμβεί αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα.

Ούτε αυτή η συνεχής διαστρέβλωση της πραγματικότητας βοήθησε όμως τον πιτσαδόρο. Η μόνη του ελπίδα ήταν οι δανειστές. Όταν άρχισε να αντιλαμβάνεται από τα συνεχή "αδειάσματα" ότι δεν έπρεπε πλέον να βασίζεται σε αυτούς, πανικοβλήθηκε. Και απέδειξε αυτό που γνωρίζουμε όλοι, ότι ο πανικός είναι πολύ κακός σύμβουλος. Έτσι ακούσαμε ότι αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια μέρα δεν θαμείνει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες. Τώρα αυτό αφορά μόνον αυτούς που έχουν πολλά χρήματα στις τράπεζες. Όπως ο συνταγματολόγος, αντιπρόεδρος, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ συνέταιρός του Βενιζέλος και ο εσμός τού ιδίου και του πιτσαδόρου.

Συνωμότησε το σύμπαν κατά της Ελλάδας και ο Σα(χλα)μαράς "πέτυχε" όλα αυτά

swell-swell.blogspot.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top