Select Menu


Πυρηνική βόμβα από την Kontranews. Αποκαλύπτει ότι στον χλιδάτο γάμο του Κόκκαλη και της Μαρτίνου μάζευαν φραγκουά για να εξαγοράσουν βουλευτές ώστε να συγκεντρωθεί το μαγικό νούμερο 180 ώστε να μην πάμε σε πρόωρες εκλογές. Κι αυτό γιατί τρέμουν τα κονσερβοκούτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Θλιβερή επιστροφή σε πρακτικές του ‘65

Eρανος μεταξύ κορυφαίων εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου πραγματοποιήθηκε για ... «ιερό σκοπό», όπως δικαιολογήθηκε η απαίτηση για τη σχετική συμβολή τους σε αυτόν. Η δικαιολογία ήταν ότι «τα έχει ανάγκη το κόμμα για ιερό σκοπό», όπου το κόμμα δεν ήταν άλλο από την Νέα Δημοκρατία και ο «ιερός σκοπός» αντιπροσώπευε την αποφυγή πρόωρων εκλογών, οι οποίες θα μπορούσαν να προκληθούν στην περίπτωση που η παρούσα Βουλή δεν θα μπορούσε να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Μία λογική ερμηνεία του πως το ποσό που θα συγκεκντρωνόταν από τον «έρανο» θα απέτρεπε τις πρόωρες εκλογές, οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι τα λεφτά του εράνου θα εχρησιμοποιούντο «καταλλήλως», προκειμένου να επιτευχθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών, που χρειάζεται για την εκλογή Προέδρου κατά την τρίτη διαδικασία στη Βουλή.

Το συγκεκριμένο γεγονός έρχεται να επιβεβαιώσει τις αποκαλύψεις που είχε κάνει με δηλώσεις του σε εβδομαδιαία εφημερίδα ο έγκριτος νομικός και πολιτικός, πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, περί προσπάθειας της κυβέρνησης να συναλλαγεί με βουλευτές –στα πρότυπα της αποστασίας του 1965- προκειμένου να ψηφίσουν τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όποιος και αν είναι αυτός που θα υποδειχθεί. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

Η ευκαιρία για προσέγγιση του επιχειρηματικού κόσμου για το συγκεκριμένο... «ιερό σκοπό» δόθηκε σε εκδήλωση που συγκέντρωσε την αφρόκρεμα του ελληνικού κεφαλαίου. Και η εκδήλωση αυτή δεν ήταν άλλη από τον πρόσφατο γάμο στις Σπέτσες του γιού του Σωκράτη Κόκκαλη με την Αταλάντη Μαρτίνου, κόρη του γνωστού μεγαλοεφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, μέλος της οποίας άλλωστε είναι και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στα υπόλοιπα Αττικής.

Εκεί και μέσα σε δικαιολογημένη ευφορία για το ευτυχές γεγονός, οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής ελίτ, αναφέρθηκαν στις συζητήσεις τους, όπως ήταν φυσικό και στις πολιτικές εξελίξεις. Ειδικώς δε στο μοναδικό θέμα που απασχολεί την κυβέρνηση Σαμαρά, την εκλογή δηλαδή Προέδρου της Δημοκρατίας ώστε να αποφευχθούν πρόωρες εκλογές, καθώς η κυβέρνηση, πέραν της ικανοποίησης των απαιτήσεων της τρόϊκας έχει εγκαταλείψει την άσκηση πολιτικής σε οποιονδήποτε άλλο τομέα του δημοσίου βίου.

Κατά τη σχετική συζήτηση διερευνήθηκε και ο ...καταλληλότερος τρόπος για να πεισθούν ορισμένοι βουλευτές να ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να διασωθεί η κυβέρνηση Σαμαρά με την παράταση του βίου της στην εξουσία. Τότε έπεσε και η ιδέα του «εράνου», που τέθηκε αμέσως και σε εφαρμογή.

Η επιχειρηματική ελίτ η οποία εξακολουθεί απρόσκοπτα τη δραστηριότητά της στη χώρα, παρά την κρίση, με τη συνδρομή της κυβέρνησης Σαμαρά, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι για τις δουλειές της, τη συμφέρει η παραμονή αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία. Απλώς το επιχειρηματικό αυτό συμφέρον βαπτίζεται «ασφάλεια και σταθερότητα».

Άλλωστε το ελληνικό «τζετ σετ» ουδόλως έχει θιγεί από την ελληνική κρίση. Αντιθέτως οι δραστηριοποιούμενοι στην Ελλάδα μπορούν να εκμεταλλεύονται τις μισθολογικές πιέσεις της τρόικας και την πτώση του εργασιακού κόστους. Έτσι, οι τυχόν απώλειες από τη μείωση της απόδοσης της επιχειρηματικής δράσης στο εσωτερικό, αντισταθμίζονται από τη μείωση του συγκεκριμένου κόστους.

Πώς να μη θέλουν όλοι οι ευνοημένοι την παραμονή της κυβέρνησης Σαμαρά στην εξουσία;

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top