Select Menu


Υπό συνθήκες έντονης πίεσης βρίσκεται η κυβέρνηση προκειμένου να αποκαταστήσει άμεσα τους δικαστικούς λειτουργούς και τους ενστόλους πλήρως, δηλαδή με ολική επαναφορά στις αποδοχές του Ιουλίου 2012 και με ταχεία καταβολή των αναδρομικών 2 ετών, σε συμμόρφωση των γνωστών αποφάσεων του Μισθοδικείου και της Ολομέλειας ΣτΕ.

Οι δικαστικοί λειτουργοί που αποκαθίστανται μισθολογικά με τις τρέχουσεςμισθοδοτικές καταστάσεις του Σεπτεμβρίου στα επίπεδα του Ιουλίου 2012, ζητούν την άμεση έκδοση (μέχρι το τέλος του μήνα) της υπουργικής απόφασης για την καταβολή των αναδρομικών (ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ) που υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στο Δημόσιο αχρεωστήτως, αφού ο ν.4093/12 και οι περικοπές του κρίθηκαν αντίθετες στο Σύνταγμα.

Την ίδια στιγμή, το σχέδιο της κυβέρνησης για τους ενστόλους (που αποκάλυψε προχθές το «Εθνος») δεν αποτελεί -σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους- πλήρη συμμόρφωση προς τις αποφάσεις της Ολομέλειας ΣτΕ, με συνέπεια να απειλείται το Δημόσιο με κυρώσεις (πρόστιμο) από την αρμόδια Επιτροπή του ανωτάτου δικαστηρίου που θα εξετάσει το όλο ζήτημα περίπου σε 2 μήνες.

ethnos.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top