Select Menu

Ο Καρλ ντε Χουχτ , Επίτροπος Εμπορίου , εξομολογήθηκε σε συνέντευξή του σε βελγικό ραδιόφωνο ότι φοβόταν πολύ μήπως η Σκωτία τελικά ψηφίσει « ΝΑΙ », γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενά του αν γινόταν αυτό θα ήταν πολιτική καταστροφή με διαστάσεις παρόμοιες μ’ αυτές της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης . Θα είχαμε κατακλυσμό ευρωπαϊκής κλίμακας .

Ο Μάρτιν Σουλτς , Γερμανός πολιτικός και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε ότι νιώθει ανακούφιση σχετικά με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος .

Ο Άντερς Φογκ Ράσμουσεν , Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ , σημείωσε ότι σέβεται την επιλογή του λαού της Σκωτίας κι είναι σίγουρος ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίζει να έχει ηγετικό ρόλο στη διατήρηση ισχυρής Ατλαντικής Συμμαχίας .

Στην Ισπανία εκπρόσωπος ακτιβιστών της Καταλονίας που είχαν ταχθεί υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας δήλωσε σε συνέντευξη του BBC ότι καθόλου δεν απογοητεύτηκε με το αποτέλεσμα . Σύμφωνα με τα λεγόμενά του , πρόκειται για επίτευγμα της δημοκρατίας εφόσον τα έθνη έχουν το δικαίωμα με δημοψήφισμα ν’ αποφασίσουν οι ίδιοι για την τύχη τους .

Ο Ντέιβιντ Φροστ , διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Σκωτσέζικου Ουίσκι υπογράμμισε ότι ο λαός της Σκωτίας έκανε ιστορική εκλογή. « Επικροτούμε τη σταθερότητα που θα επιφέρει η συγκεκριμένη επιλογή και καλούμε τους πολιτικούς όλων των παρατάξεων να εργαστούν πάνω στο ζήτημα της ένωσης της χώρας » , είπε ο ίδιος .

www.bbc.co.uk

Επιμέλεια-μετάφραση: Το Ιδιόμελο για το logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top