Select Menu


Η Ελλάδα είναι το καλύτερο οικόπεδο, τουλάχιστον της Ευρώπης.

Πλούσιο υπέδαφος που περιέχει τα πάντα. Από υδρογονάνθρακες μέχρι σπάνια μεταλλεύματα.

Καταπράσινη ενδοχώρα (όση έχει μείνει άκαυτη) με μαγευτικά τοπία. Άφθονα και τρεχούμενα νερά. 

Γη που μπορεί να παράγει σχεδόν τα πάντα. Απέραντη ακτογραμμή με τα πιο όμορφα ακρογιάλια. Μεσογειακό κλίμα και υπέροχος καιρός, όλες τις εποχές του έτους. 

Ατέλειωτα αρχαιολογικά μνημεία, μαγνήτες για ολόκληρο τον κόσμο. Το πιο ένδοξο και ιστορικό παρελθόν κ.λ.π. 

Τι λείπει από αυτή τη χώρα; Τίποτα. Αντίθετα τα έχει όλα πλούσια.

Κι όμως, αυτή η χώρα έχει κατ’ επανάληψη χρεοκοπήσει στα τελευταία 200 περίπου χρόνια μετά την απελευθέρωση. 

Κι όμως, αυτή η χώρα δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί το υπέδαφός της, τη γη της, τα δάση της, τα οποία καίει, τα ακρογιάλια της, τα αρχαιολογικά της μνημεία. 

Κι όμως αυτή η χώρα έχει αναλογικά από τις πιο πλούσιες ελίτ του κόσμου και ταυτόχρονα μεγάλες λαϊκές μάζες στα όρια της εξαθλίωσης. Τι φταίει;

Αφού λοιπόν δεν φταίει η ίδια η χώρα, τότε δύο τινά συμβαίνουν. Είτε ο λαός μας είναι λάθος δηλαδή άχρηστος, είτε έχουμε λάθος διοίκηση. 

Αν έχουμε λάθος λαό, τότε απλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αν όμως έχουμε λάθος διοίκηση, τότε, εκεί μπορούμε να παρέμβουμε και να τα αλλάξουμε όλα. 

Αν όχι τώρα πότε;
Αν όχι εμείς ποιοι;

Πέτρος Χασάπης

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top