Select Menu

VIDEAKIA - MELTEMIA

Κάθε καλοκαίρι στο Αιγαίο, τέλη Ιουλίου με τέλη Αυγούστου εμφανίζονται τα Μελτέμια. Είναι βόρειοι άνεμοι, που από τη μια μας ανακουφίζουν από τη ζέστη και μας δροσίζουν, αλλά από την άλλη μας κάνουν τη ζωή δύσκολη, ειδικά αν ταξιδεύουμε για τα νησιά του Αιγαίου.

Η λέξη Μελτέμι είναι τουρκικής προέλευσης και η αρχαία ελληνική ονομασία είναι “Ετήσιο” (πληθ. Ἐτησίαι), δηλαδή οι άνεμοι που εμφανίζονται την ίδια εποχή κάθε χρόνο.

Η έντασή τους φτάνει τα 8 μποφόρ (αν και μερικές φορές τα ξεπερνάει) και είναι μεγαλύτερη κατά τη διάρκεια της ημέρας και πέφτει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Συνοδεύονται δε, από αρκετά έντονο κυματισμό, ανάλογα με την περιοχή του Αιγαίου που διασχίζουμε. 

Η ταχύτητα των ανέμων, όπως είπαμε, φτάνει τα 8 μποφόρ, που σημαίνει ταχύτητα ανέμου 39,1-47,2 mph (μίλια την ώρα). Δείτε στο βιντεάκι που ακολουθεί, τι σημαίνει να ταξιδεύεις με ταχύτητα ανέμου 100 μίλια την ώρα, δηλαδή πάνω από 12 μποφόρ.



www.tsemperlidou.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top