Select Menu


Υπεραμυνόμενος για ακόμη μια φορά των προγραμμάτων διάσωσης, Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην Passauer Neue Presse δήλωσε ότι «καταγράφονται ιστορίες επιτυχίας στα προγράμματα διάσωσης. Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση από ότι πιστεύετο μέχρι πρότινος».

Η πολιτική, όπως υπογραμμίζει, υπερασπίστηκε επιτυχώς το κοινό νόμισμα ενώ οι χώρες τις οποίες βοηθήσαμε, όπως λέει χαρακτηριστικά, αντιμετωπίζονται πλέον από τον ΟΟΣΑ ως πρωτοπόρες στην υλοποίηση δομικών μεταρρυθμίσεων.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομίας της Γαλλίας Αρνό Μοντεμπούρ περί της πολιτικής λιτότητας που επέβαλε η Γερμανία σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη - δηλώσεις οι οποίες αποτέλεσαν και την αφορμή για την παραίτηση της γαλλικής κυβέρνησης - δήλωσε δυσαρεστημένος ωστόσο είπε ότι «πρόκειται για εσωτερικές διαμάχες στη Γαλλία από τις οποίες αντλήθηκαν εν τω μεταξύ τα σωστά συμπεράσματα».

Σημειώνεται ότι ο Φρανσουά Ολάντ έδωσε εντολή για σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης που θα «συμπεριφέρεται σωστά». Το αποτέλεσμα ήταν μια συντηρητική κυβέρνηση με υπουργό Οικονομίας πρώην τραπεζίτη.

Τέλος, είπε ότι παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι περί χαλάρωσης της πολιτικής των περικοπών, μην θέλοντας να αφήσει περιθώρια.

tvxs

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top