Select Menu

Την αποθήκευση φυσικού αερίου ξεκίνησε η Βουλγαρία φοβούμενη διακοπή της παροχής μέσω της Ουκρανίας, με στόχο να προετοιμασθεί για το χειμώνα, που η ζήτηση είναι αυξημένη.

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη με τους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Βασίλ Στον.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο υπουργό, η κρατική εταιρεία «Bulgargaz» και η «Bulgartransgaz» εργάζονται για την αποθήκευση σε υπόγειες δεξαμενές φυσικό αέριο, λόγω του κινδύνου διακοπής του εφοδιασμού με φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας, ιδιαίτερα μετά την απόφαση της Ουκρανίας να επιβάλει κυρώσεις προς τη Ρωσία και μέσα σε αυτές περιλαμβάνεται και η διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι δύσκολο να σχολιάσω την κατάσταση στην Ουκρανία, ξέρετε είναι θέμα γεωπολιτικής», είπε σε σχετική ερώτηση Βέλγου δημοσιογράφου ο Βούλγαρος υπουργός Ενέργειας και διευκρίνισε με ειλικρίνεια ότι η ιδέα της αποθήκευσης φυσικού αερίου για το χειμώνα ήταν ιδέα του υφυπουργού του, Αντόν Παβλόφ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτή τη στιγμή οι αποθηκευτικές δεξαμενές είναι γεμάτες κατά 75%, «αυτό σημαίνει ότι προς το παρόν έχουμε από 60-90 έως 120 ημέρες, ανάλογα με τι καιρικές συνθήκες».

Απόδοση Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top